Србија

Скандал у Сарајеву: Изетбеговићева жена исмева екавицу!

Себија Изетбеговић, директорка универзитетског Клиничког центра и супруга лидера СДА, подругљивим тоном се обратила новинарки Ал Џазире која јој је питање поставила користећи екавски изговор

БАЊАЛУКА – Себија Изетбеговић, директорка Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) и супруга Бакира Изетбеговића, члана Председништва БиХ, направила је данас прави скандал када је подругљивим начином почела да прича на екавици, а након што јој је новинарка Ал Џазире Наташа Ковачев поставила питање о броју лекара који одлазе са КЦУС
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

.Како за „Новости” прича Авдо Авдић, новинар ТВ Журнала, који је био присутан на прес конференцији, новинарка Ал Џазире је упитала Себију Изетбеговић: „Колико је лекара отишло из ове институције? “.

– Након што је чула реч „лекара“, Себија Изетбеговић је више пута у подругљивом тону поновила: „Хоћете да вам кажем појединачно колико ЛЕКАРА је отишло“ и наставила све наглашавајући реч „лекара“ која је екавица и која јој је очигледно засметала – прича Авдић.

Он каже да није могао да трпи овако ругање Себије Изетбеговић па је устао да укаже на њено понашање.

– Рекао сам госпођи Изетбеговић да је то што ради фашизам и да не сме да се руга екавици. Она ми је одговорила да „нисам нормалан“ и након чега ми је запрећено да ћу „уколико се не смирим“ бити удаљен с прес конференције – каже Авдић.

Он даље каже да је понашање Себије Изетбегвић велика срамота а коју су осудли и други новинари који су били на прес конференцији.

– Себија Изетбеговић је супруга Бакира Изетбеговића, који је члан Председништва БиХ и она мора да води рачуна о свом понашању у јавности, а не да исмева екавицу и новинаре. Уколико има проблем и смета јој екавица то нек задржи за себе а не да се јавно подсмева новинарима – каже Авдић.

Иначе, Себија Изетбеговић је током свог 50-минутног излагања причала о својим истраживањима и стању на КЦУС. Све време употребљавала је заменицу „ми“, али није желела да објашњава ко је чинио тим који је правио скоро па полицијске истраге у КЦУС. Такође, Себија Изетбеговић је непримерено новинарки агенцији Патрије поручила да „ако с вама могу се изборити, могу са свиме“.

Извор: Novosti.rs