loading...
Србија

Скандал у Сарајеву: Изетбеговићева жена исмева екавицу!

Себија Изетбеговић, директорка универзитетског Клиничког центра и супруга лидера СДА, подругљивим тоном се обратила новинарки Ал Џазире која јој је питање поставила користећи екавски изговор

БАЊАЛУКА – Себија Изетбеговић, директорка Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) и супруга Бакира Изетбеговића, члана Председништва БиХ, направила је данас прави скандал када је подругљивим начином почела да прича на екавици, а након што јој је новинарка Ал Џазире Наташа Ковачев поставила питање о броју лекара који одлазе са КЦУС

.Како за „Новости” прича Авдо Авдић, новинар ТВ Журнала, који је био присутан на прес конференцији, новинарка Ал Џазире је упитала Себију Изетбеговић: „Колико је лекара отишло из ове институције? “.

– Након што је чула реч „лекара“, Себија Изетбеговић је више пута у подругљивом тону поновила: „Хоћете да вам кажем појединачно колико ЛЕКАРА је отишло“ и наставила све наглашавајући реч „лекара“ која је екавица и која јој је очигледно засметала – прича Авдић.

Он каже да није могао да трпи овако ругање Себије Изетбеговић па је устао да укаже на њено понашање.

– Рекао сам госпођи Изетбеговић да је то што ради фашизам и да не сме да се руга екавици. Она ми је одговорила да „нисам нормалан“ и након чега ми је запрећено да ћу „уколико се не смирим“ бити удаљен с прес конференције – каже Авдић.

Он даље каже да је понашање Себије Изетбегвић велика срамота а коју су осудли и други новинари који су били на прес конференцији.

– Себија Изетбеговић је супруга Бакира Изетбеговића, који је члан Председништва БиХ и она мора да води рачуна о свом понашању у јавности, а не да исмева екавицу и новинаре. Уколико има проблем и смета јој екавица то нек задржи за себе а не да се јавно подсмева новинарима – каже Авдић.

Иначе, Себија Изетбеговић је током свог 50-минутног излагања причала о својим истраживањима и стању на КЦУС. Све време употребљавала је заменицу “ми”, али није желела да објашњава ко је чинио тим који је правио скоро па полицијске истраге у КЦУС. Такође, Себија Изетбеговић је непримерено новинарки агенцији Патрије поручила да “ако с вама могу се изборити, могу са свиме”.

Извор: Novosti.rs
loading...