Издвајамо Регион

СКАНДАЛОЗАН ГРАФИТ ОСВАНУО У ХРВАТСКОЈ: Српска деца, дошла ватат зеца, убиј децу…

Позиви на мржњу не престају
„Српска деца, српска деца, дошла ватат зеца, убиј децу, убиј децу, спаси живот зецу“, пише на зиду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је изазвало реаговање председника карловачких Реформиста Ивице Маргарина, који је позвао председника Већа из ХДЗ-а Дамира Мандића да га уклони и на тај начин покаже да не подржава овакве позиве на мржњу.

Маргарин је упозорио да графит на једној од зграда у тој четврти стоји већ десетак дана, а у отвореном писму Мандићу, који намерава да се кандидује за градоначелника Карловца, послао је и фотографију са текстом графита у прилогу.

У писму Маргарин примећује да се овај графит налази само стотинак метара од улаза у којем станује актуелни градоначелник тог града.

Маргарин истовремено примећује да би градоначелник сигурно видео ову „гнусну глупост неписменог аутора“ да је бар једном прошетао квартом.

„Време је пред локалне изборе и у више наврата јавно сте објавили да сте кандидат своје странке за градоначелника града Карловца. Делом покажите да не подржавате овакве позиве на мржњу спрам једног дела становника Хрватске и града Карловца. Јавно осудите оне који наносе срамоту граду сусрета, његовом руководству и вама, а и мени“, написао је Маргарин у писму Мандићу, пренели су хрватски медији.

Мандић је данас изјавио да је одмах по пријему писма „реаговао према надлежним службама“ и градским комуналним службама, те најавио да ће се у свему и званично огласити.

Мандић је у одговору Мандарину графит назвао непримереним и захвалио му што је подстакао уклањање графита који садржи усташко „У“, с алузијом на убијање српске деце и, како се наводи, „‘ватање Зеца“.

Извор:Танјуг