Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО: Муамер Зукорлић подржао екстремисте! (ФОТО)

Бившем муфтији се свиђају плакати којима се у Новом Пазару прети муслиманима због Нове године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер БДЗ и посланик у Скупштини Србије Муамер Зукорлић стао је у одбрану скандалозних плаката Муслиманског омладинског клуба у Новом Пазару на којима се прети смрћу муслиманима који славе Нову годину.

На неколико локација у Новом Пазару 31. децембра појавили су се плакати који подсећају на умрлице с питањима: „Шта ћеш рећи Алаху?“ и „Да ли се спремаш за сусрет са Алахом с јаком жељом и чежњом као што се спремаш за Нову годину?“, а ову морбидну акцију осмислио је Муслимански омладински клуб, који делује у оквиру Исламске заједнице у Србији.

Другачији поглед

Зукорлић за Курир каже да нема потребе да се због тога прави тензија:
– Мој је утисак да се ради о поруци која подсећа људе на загробни живот, на будући свет. То је и порука која на неки начин представља глас против раскалашног хедонизма и свега што се догоди у новогодишњој ноћи. Не видим у овоме ништа негативно и претеће. Ово треба разумети као другачији глас о свему што се у слављењу Нове године догоди.

Цртају мете на чело

Министар и лидер СДПС Расим Љајић шокиран је овом акцијом:
– Тај клуб је под окриљем Исламске заједнице и то није ништа спорно. Они сваке године воде исту кампању цртајући људима мете на чело. Протеривали су Деда Мраза, а сада лепе умрлице, то је један морбидан наставак кампање. Лични је избор како ће неко прославити Нову годину, да ли ће китити јелку, веровати у Деда Мраза. Ово је покушај да се људи врате у средњи век.

 

Кампања на интернету
ШИРИЛИ ПОРУКЕ И НА ФЕЈСБУКУ

Муслимански омладински клуб, који делује у оквиру Исламске заједнице у Србији и који стоји иза овог пројекта, објавио је и на својој Фејсбук страници ову умрлицу с поруком „дели даље“. На умрлици је остављен и слободан простор како би се убележило име и презиме, година рођења и смрти оног ко би прославио улазак у 2017.

 

Извор: Курир