Издвајамо Православље

Славимо Свету Анастасију: Жене, данас изговорите ове речи и десиће се чудо(ВИДЕО)

Анастасија се сматра избавитељком од замки Нечастивог

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верници СПЦ данас славе свету Анастасију Узорешитељницу, која се у народу сматра великом избавитељком од магије и враџбина, али и замки Нечастивог.

Анастасија је рођена у Риму, у дому сенатора, од оца паганина и мајке хришчанке. Од ране младости се прилклонила Христовој љубави.

Приморана оцем Анастасија ступи у брак с неким незнабожачким властелином Публијем. Но, изговарајући се на женску болест, она никако не хте с њим ступити у телесне везе. Због тога је муж горко мучаше затвором и глађу.

А још веће муке удари на њу, када дознаде, да она тајно одлази у тамнице хришћанским мученицима, односи им понуде, служи им, пере им ране, дреши узе њихове. Но Божјим Промислом би ослобођена од опаког мужа.

Потом Анастасија оде у Македонију, где помагаше страдалницима Христовим.

Ту би распозната као хришћанка, због чега би ухваћена и вођена на саслушања и истјазања код разних судија. Желећи умрети за Христа љубљенога, Анастасија непрестано вапијаше у срцу к Њему. Некакав началник жречева Улпијан хтеде се похотљиво коснути тела свете Анастасије, но ослепе наједном и издахну.

Осуђена на смрт глађу светог Анастасија прележа у тамници тридесет дана без хране, хранећи се једино сузама и молитвом. Потом стављена у лађу са још неколико хришћана да буде потопљена, но Бог је и од те смрти сачува. Пострада и пресели се у Царство Христово 304. године.

Даме, вернице Српске православне цркве, ево шта би било добро данас да изговорите пред Христом:

“Овчица Твоја Исусе, Анастасија, зове силним гласом: ‘Тебе Жениче мој љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе.’ Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше.”

Извор:Телеграф.рс/Србија Јавља