Здравље Издвајамо

Сода бикарбона ће излечити чак 4 болести: Али само ако се пије овако! (РЕЦЕПТ,ВИДЕО)

За соду бикарбону кажу да је магични прах који лечи цео организам

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Примене соде бикарбоне веома су добро познате, а многе од њих тичу се здравља. Једноставним напицима, направљеним на бази ове соде, у могућности сте да превентивно делујетена појаву болести, поспешите сопствену енергију, убрзате метаболизам или излечите болестан желудац.

Познаваоци значаја соде бикарбоне навели су чак 77 њених корисних особина које могу да се нашироко примене у здрављу, лепоти или у домаћинству. Није никаква новост да конзумирање соде бикарбоне може значајно побољшати опште здравствено стање, а када је у комбинацији са неким другим састојцима, њена моћ се чак може и повећати.

Навешћемо четири примене соде бикарбоне и напитке на њеној бази, које можете направити сами код куће и тако на потпуно природан начин решити се неколико здравствених тегоба.

Сода бикарбона као превентива

Ово је и најједноставнија примена соде бикарбоне, када се њен прах помеша са обичном пијаћом водом. Напитак у којем су помешани вода и сода бикарбона настаје када се две кашике соде сипају у чашу воде. Ову мешавину потребно је попити у року од сат времена и поновити поступак 3 пута дневно.

Обична вода замућена содом бикарбоном не лечи ниједну специфичну болест, али је превентива многим обољењима.

Треба се трудити да тело остане у алкалном стању, а сода бикарбона може помоћи уравнотежавању нивоа пХ у телу, што ће спречити многе болести, па и оне најтеже, јер је превише киселине у телу један од водећих узрока бројних болести.

Уколико имате горушицу или друге пробавне проблеме, пола кашичице соде бикарбоне растворити у пола шоље воде, па то попити један сат после сваког оброка.

Сода бикарбона као енергетско пиће
Сода бикарбона може да делује и као подршка телесној енергији током физичког напора или вежбања у теретани, јер помаже да се умањи киселост која се производи у мишићима док се тренира. За ово пиће потребно је 7 шоља кокосове воде, коју треба загрејати, па у њу сипати 1/4 кашичице соде бикарбоне. У овај раствор сипати 1/2 шоље сока од лимуна, 1/4 шоље меда и 1/2 шоље морске соли.

Мешавину сипати у стаклену теглу и чувати је у фрижидеру. Уз употребу током вежбања, ово енергетско пиће може потрајати недељу дана.

Сода бикарбона и зелени чај за бољи метаболизам

Овај напитак ће убрзати метаболизам, а тиме и помоћи смањењу телесне тежине. Примарна једињења која се налазе у зеленом чају, као што су катехин, теанин и кофеин, доказано сагоревају масти у телу, док додатак соде бикарбоне даје подршку губљењу вишка масти, јер се у киселој средини оне не могу добро сагорети.

Напитак се прави тако што се 1/4 кашичице соде бикарбоне дода у шољу припремљеног зеленог чаја, а пије бар једном дневно.

Сода бикарбона за болест желуца

Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) је обољење дигестивног система које је узроковано враћањем желудачног садржаја у једњак, а сода бикарбона је одлична за третирање овог проблема. Помешати 1/4 кашичице соде бикарбоне са 2 кашике јабуковог сирћета у шољи воде. Пити по потреби.

Извор: БастаБалкана.цом/Србија Јавља