Регион

СПРЕМАЈУ ПАКАО РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Изетбеговић кује ЗЛОЧИНАЧКИ план за Додика!

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић на све начине жели да изазове хаос и искористи прославу Дана РС за хапшење председника Милорада Додика. Изетбеговић је јуче позвао председника Србије Томислава Николића да размисли о доласку у Бањалуку 9.јануара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Господин Николић би требало да дође у фебруару у Сарајево. Када је у питању долазак у Бањалуку, јавно бих га замолио да размисли о тој ствари. Добродошао је увек, али зарад бољих односа на које се заклињемо сви, нека размисли о чињеницама – истакао је Изетбеговић.

Николић је саопштио Изетбеговићу да нема намеру да одустане од посете Бањалуци 9. јануара.

Младен Ивановић- Наравно да ћу отићи да то обележимо и прославимо, Србија и Српска имају специјалне везе. И не признајем такву врсту уцена – каже Николић.

Посланик СНС Владимир Ђукановић каже да овакве претње нису неосноване, али да неће поколебати Србе. Његово мишљење дели и политички аналитичар из Бањалуке Милимир Мучибабић.

– Преостаје им само да ухапсе цео народ. Још их и појава Николића на прослави иритира јер даје легитимитет референдуму – оцењује он.

С друге стране, председавајући Председништва БиХ Младен Ивановић верује да неће доћи до инцидената.

– Непотребно је заоштравати прилике у БиХ. Нико не може да забрани грађанима Српске да прославе свој празник – рекао је Иванић.

Иначе, Додик је јуче, након што је Изетбеговић изјавио да не долази у обзир да Трећи пешадијски пук Оружаних снага БиХ учествује у обележавању Дана РС, изјавио да ће, ако та јединица не дође у Бањалуку на прославу, сматрати да су Оружане снаге БиХ непријатељски настројене према РС.
Извор: Srbija Danas/Telegraf.rs