Издвајамо Србија

СРБИЈА ПОСТАЈЕ ВОЈНА СИЛА БЕЗ ПРЕМЦА У РЕГИОНУ: Ову борбену војну технику Србија добија од Белорусије(ВИДЕО)

Председник Лукашенко спреман је да максимално подржи обнову и модернизацију Војске Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијери Србије и Белорусије, Александар Вучић и Александар Лукашенко, разговараће данас у Минску о реализацији војнотехничког споразума који је потписан дан раније.

Наша држава би, према том споразуму, требало да по најповољнијим условима од Белорусије добије 12 “мигова 29″ и два ракетна дивизиона система С-300.

Како преноси Информер, стручњаци су мишљења да би реализацијом овог аранжмана, уз раније договорену испоруку шест најмодернијих “мигова 29″ из Русије, Србија постала војна сила без премца у читавом региону.

Председник Лукашенко, кажу добро обавештени извори овог листа, спреман је да максимално подржи обнову и модернизацију Војске Србије.

– Од Путина смо на поклон добили шест “мигова” за које само плаћамо модернизацију и наоружање, а и овај договор са Белорусијом је такође пријатељски, братски аранжман. Ако се ово оствари, од Србије ће направити озбиљну војну силу у региону! Да се разумемо, ништа од овог нама не треба за претње или нападе на било кога, већ да сачувамо мир – наглашава саговорник.

Како изгледа С-300 у акцији погледајте у видеу испод!

Извор:Телеграф.рс/srbijadanas.com/Андријана Нешић