loading...
Издвајамо Србија

СРПСКЕ ИКОНЕ И ДУХОВНО НАСЛЕЂЕ: Погледајте како изгледа унутрашњост воза за Косовску Митровицу који је стигао из РУСИЈЕ(ВИДЕО)

Унутрашњост воза на директној линији Београд-Косовска Митровица, који је стигао из Русије, декорисана је мотивима српског културног и духовног наслеђа на Косову и Метохији.

Најновији воз ће на своје прво путовање кренути за Српску нову годину, а овом догађају ће присуствовати директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, представници Министарства саобраћаја и инфраструктуре и директори железничког сектора.

Воз ће на промотивну вожњу кренути сутра, 14. јануара, са поласком у 8,30 сати са Главне железничке станице Београд.

Он ће ићи рутом Београд-Младеновац-Лапово-Крагујевац-Краљево-Рашка-Косовска Митровица и имаће статус брзог воза.

Марко Ђуриће је раније изјавио да се директна линија Београд-Косовска Митровица успоставља први пут после рата. Он је додао да ће цена карте бити повољнија него аутобуска.

Према његовим речима, реч је о најмодернијем возу који је декорисан мотивима српског културног и духовног наслеђа на Косову и Метохији.

– Споља је брендиран српском заставом и називима најлепших српских цркава, манистара и средњевековних градова на КиМ – рекао је Ђурић и додао да је у питању рад уметника Андреје Васиљевића.

Он је прогнозирао да ће међу главним корисницима воза бити студенти из разних делова Србије, који студирају на Универзитету у Косовској Митровици.

Ђурић је подсетио да је 12.000 студената тренутно на Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици где, нагласио је, постоји трећи по величини студентски град у Србији.

Извор:Блиц.рс

loading...