Издвајамо Србија

СРПСКИ РАДНИЦИ ПРЕВАРЕНИ У СЛОВАЧКОЈ: „Обећали су нам посао и добру плату, а онда нас вратили кући!“

Обећали су нам сигуран и добро плаћен посао у Словачкој у трајању од три месеца. Међутим, остали смо преварени и враћени смо кући после 20 дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако за „Блиц“ прича Александар Костадиновић (36), један од стотину преварених који су се пријавили за рад у Словачкој преко агенције „Ларго“ из Новог Сада.

Како прича Костадиновић, у агенцији је њему и осталима обећано да ће радити у познатим фабрикама за ЛЦД телевизоре. Обећан им је и уговор, међутим, он тврди да га никада нису потписали.

– У децембру смо сазнали за примамљиву понуду: три месеца у Словачкој, радно време минимум осам сати, сатница 2,2 евра. Плаћен смештај, превоз… Наше је било да платимо само 1.500 динара за трошкове путног осигурања.

Како објашњава, у Словачку су отишли 3. јануара.

– Тамо смо радили на црно, по седам сати дневно. Свега две недеље од доласка, рекли су нам да идемо кући, јер ниједна од фабрика не треба раднике. Дали су нам нешто пара и послали нас назад – огорчен је Александар Костадиновић, а исто причају и Никола Ђорђевић (24) из Смедерева и Драган Пантелић (39) из Шапца.

Агенција: Све је потписано

Бранислав Мерник, директор агенције „Ларго“, демантује наводе.

– Сви који су путовали у Словачку потписали су уговор о посредовању пре него што су кренули. Они не плаћају пут, смештај, а број сати у месецу зависи им од количине посла. Радили су месец дана, али фабрике више нису имале потребу за њима – казао је Мерник.

 

Извор: Блиц.рс