Издвајамо Србија

СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ОПОЗИЦИЈИ: Увели сте помоћну полицију, а сада лажете јавност

Фото: Јутјуб

Министар је на овај начин одговорио на критике појединих опозиционих странка, укључујући ДС, ЛСВ, Покрет за преокрет, ДЈБ и Двери

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Институт помоћне полиције постоји у Закону од 2005. године а ми никада нисмо ангажовали ниједног јединог помоћног полицајца, поручио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да се поставља питање зашто неко покушава да се бави лажима, али и зашто су „ти исти“ уопште уводили институт помоћне полиције.

„Сада је кључно питање које хоћу да поставим свим властима од 2005. године до наше – зашто су уводили институт помоћне полиције, чему треба да им служи помоћна полиција“ упитао је Стефановић.

Ниједног помоћног полицајца нисмо никада ангажовали, подвукао је Стефановић.

„Ниједан једини помоћни полицајац нити је ангажован нити је у плану да буде ангажован“, рекао је он.

Како је рекао, поставља се питање због чега неко покушава да ову тему представи као нешто што је продукт ове владе.

„Поставља се питање, које они очигледно не желе да поставе својим председницима и својим премијерима, зашто су уводили у Закон о полицији институт помоћне полиције, зашто су уводили тај институт 2005, 2006, 2007, 2008, 2009,2010, 2011, 2012 – зашто овај институт постоји од тада у Закону о полицији и зашто су уводили помоћну полицију. Уопште чему је требало да служи свим властима до сада“ рекао је Стефановић.

Министар је поновио да ова власт није ангажовала ни једног јединог помоћног полицајца „ни сада ни пре годину, ни пре две, ни три“.

„Поставља се питање наравно, зашто је ово сада тема и због чега се ово пласира“ указао је Стефановић и оценио да је то очигледно стога да би се креирала нека негативна атмосфера у друштву да би се тиме представило као да ова влада ради нешто негативно.

Очигледно је то потребно како би се представило као да је атмосфера 90-их „јер они живе у 90-им годинама“, додао је министар.

„Док се и премијер Александар Вучић и влада коју води боре да обезбеде неко ново радно место, неку нову фабрику, нешто ново за људе у Србији, они се боре како да обезбеде неку нову лаж тога дана“ закључио је Стефановић.

Министар је на овај начин одговорио на критике појединих опозиционих странка, укључујући ДС, ЛСВ, Покрет за преокрет, ДЈБ и Двери, да влада, како тврде, уредбом о помоћној полицији настоји да замаскира своју неспособност, подрива институцију полиције и покушава да формира паралелну страначку полицију.

Београдски медији објвили су да је данас ступила на снагу Уредба владе о служби у помоћној полицији објављена у Службеном гласнику 30. децембра.

Извор:Танјуг