Издвајамо Србија

СВЕ ЈЕ НА ПРОДАЈУ: На помолу приватизација ПКБ-а!

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић изјавио је данас да су све опције у игри када је реч о ПКБ-у и додао да заинтересовани инвеститори до 17. фебруара треба да доставе писмо о заинтересованости са предлогом модела приватизације и оквирним планом пословања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходни покушај продаје ПКБ-а није успео јер није било заинтересованих. Сада их, кажу, има – од „Ел Дахре”, преко Кинеза до Италијана.

С продајом се, истичу, не жури, настојаће да очувају сточарску производњу и спрече евентуалне покушаје куповине пољопривредног земљишта зарад претварања у грађевинско, преноси РТС.

„Постоје стална интересовања, не можете рећи да је један састанак на којем је неко желео да сазна ресурсе ПКБ, озбиљно интересовање. Несумњиво је да овај позив треба да нам да јасну слику и да каже у процедуралном смислу, имали смо ове заинтересоване, они су понудили ово и спрам тога ће држава донети одлуку”, рекао је он.

Недимовић је истакао да су све опције у игри.

„Оно што је најважније рећи јесте да држава помаже ПКБ-у у сваком тренутку и наставиће то да ради док не будемо имали јасну слику у вези са њиховим будућим статусом”, навео је Недимовић, преноси Танјуг.

 

Извор: Политика.рс