Србија

ТРАМП ЋЕ ДОЗВОЛИТИ СРБИМА ДА ВРАТЕ ВОЈСКУ НА КОСОВО?! Ево зашто су Шиптари хтели да изазову рат!

Тачију је у суботу био преко потребан рат на северу Косова како би спречио нови српско-амерички договор… Имао је чак и спремне снајперисте који би запуцали са српске стране и убили једног албанског полицајца!
Премијер лажне државе Косово Хашим Тачи и други утицајни шиптарски политичари у Приштини страхују да би нови амерички председник Доналд Трамп могао да дозволи Србији да врати своју војску на Косово, тврде одлично обавештени дипломатски извори Информера!

Управо у страху од новог српско-америчког договора Шиптари су у суботу покушали да изазову крваве сукобе на северу покрајине кад су послали до зуба наоружане специјалце да спрече воз из Београда да стигне до Косовске Митровице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како објашњавају упућени, Тачију је преко потребно да пре инаугурације Доналда Трампа 20. јануара изазове на Косову „мини-рат“ за који би оптужио Београд и покушао тако да на своју страну окрене и нову америчку администрацију.
Удар на Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић у драматичном обраћању јавности у суботу увече (погледајте стране 4 и 5) рекао је да сумња да су Албанци за напад на српски воз и изазивање крвавих нереда имали подршку и из иностранства.
Наши саговорници кажу да је тачно да је Тачи имао зелено светло утицајних Обаминих људи, али никако не и Трампових сарадника

– Шиптарима је у суботу био преко потребан велики сукоб на северу Косова! Имали су чак и спремне снајперисте који би запуцали са српске стране, ранили или убили једног од њихових полицајаца, што би онда било искоришћено у новом сатанизовању Срба и Србије. Одлука Вучића да врати воз из Рашке назад за Београд је најбоља могућа одлука, она је заправо срушила албански план… – објашњава један од наших саговорника.

Иначе, како сазнајемо, албански обавештајци дошли су крајем децембра до информације да је у посредним контактима Трампа и руског председника Путина, после избора у САД, било речи о Косову и Србији.
Наводно, Владимир Путин је тражио од новог америчког председника да уважи интересе Србије на Космету

Трампови људи су рекли да им Косово није приоритет и да би разумели ако би Србија морала војском да заштити свој народ. Та информација је доспела до албанских лобиста у Вашингтону и настала је паника у Приштини. Од тада се грозничаво планира акција на основу које би Срби поново били оптужени као злочинци и агресори. Воз на линији Београд – Косовска Митровица је само искоришћен као повод за удар на Србију – преноси наш саговорник.

Велики страх

Коментаришући наша сазнања, бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић каже да нова политика САД јесте могућност за Србију коју би требало паметно искористити.

– Сада се отварају веће могућности за доследну примену Резолуције 1244 Савета безбедности, која, да вас подсетим, гарантује територијалну целовитост Србије. Долазак Трампа на чело САД, али и спремност Русије и Кине да бране наша права отварају веће шансе – подвлачи Јовановић.
И лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић процењује да Албанци страхују због Трампа.
– Албанци подижу оружје на сваку иницијативу из Београда. Минирају преговоре, а сад показују спремност и за минирање пруга и тероризам. То је јасан доказ страха од нове политике и савеза САД и Русије – закључује Паровић.

 

Извор: Informer.rs