Издвајамо Свет

„Трамп ће Путину дати Крим, Украјину и Сирију у замену за ВЕЛИКУ УСЛУГУ“

Доналд Трамп могао би „тихо“ да призна припајање Крима Русији и да остави Москви Украјину и Сирију у замену за неке друге договоре на глобалном нивоу, тврди „Тајмс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трампове похвале Путину, као и његови покушаји да заштити Москву од критика за сајбер-нападе везане за председничке изборе у САД, говоре да новоизабрани предсједник САД трасира пут за велико помирење са Кремљом.

Приоритети Трампа у спољној политици су, како се у тексту наводи, победа над терористичком организацијом „Исламска држава“, умањивање улоге Ирана као извора дестабилизације у региону и упућивање изазова економској и растућој војној моћи Кине.

Према Трамповим проценама, Русија би могла да помогне у реализацији свих тих стратешких задатака под условом да добије признање за којим толико жуди.

Договор Трампа и Путина, сматрају аналитичари, уклонио би са међународне агенде на одређени рок тему Крима, како не би реметила регулисање питања рата који се води на територији Доњецка и Луганска.

Једини руски носач авиона „Адмирал Кузњецов“ ускоро ће проћи кроз Ламанш, пошто је обавио задатак у Сирији.

Повлачење тог брода и других руских снага, према писању британског листа, било је планирано тако да се одвија истовремено са инаугурацијом Доналда Трампа.

На тај начин Кремљ упућује изабраном председнику САД поруку – Владимир Путин је спреман на договор са САД.

Извор:Срна