Издвајамо Свет

ТРАМП ИМ ДЕСНОМ РУКОМ ОДГОВОРИО: Да ли ће тајне службе убити Трампа као и Кенедија?

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Није у питању само то да је Трамп надмен пред естаблишментом, да вређа медијске личности које сматра неправичним и да одбацује конвенционалну политику и понашање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању је то да новоизабрани председник пркоси вољи паралелне државе, војно-индустријској бази ултимативне моћи у САД. Зато он гази по опасним водама и ризикује судбину Џона Кенедија.

Трамп је јавно одбио процене обавештајне заједнице о руском хаковању, они су узвратили са измишљеном причом о наводној Трамп/Путин епизоди “златног туша“.

Иако то може бити неистина, то такође може послужити као последње упозорење да они пишу стварност, а не он.

Можда желе да се Трамп осећа уцењено и контролисано алудирајући на лажну прљавштину, док га подсећају на праву прљавштину коју они поседују о његовим активностима (шта год то било).

Вређајући кредибилитет обавештајне заједнице јавно, као човек који је изабран за највишу функцију у земљи, одговоран је иритирање и подизање прашине, и може изазвати озбиљан одговор, пише “зерохедге”

Трамп зна моћ људи којима се руга, али можда није свестан где је граница између игре у политичкој реторици, и правом иритирању и изазивању оних који контролишу политику.

Постоји много Трамповог недоличног понашања које се може једноставно отписати, или минимизирати, али мешање у ратну причу и државништво владе из сенке ове паралелне државе је превише.

Једна је ствар играти се капетана, али сасвим је друга замишљати да ви управљате бродом. Они су задовољни тиме да Трамп покупи сав престиж и привилегије у канцеларији, али није његово да се меша у велике послове страних сукоба, испод површине свих америчких послова- послове везане за смрт, дрогу, нафту и оружје, и контролу људи, кроз манипулацију тих послова.

Ако председника Трампа његов популизам одведе предалеко, он ће осетити гнев истих људи који су уклонили Кенедија… Постоје неке ствари које не толеришу они који су заиста на власти.

И сада лидери у Сенату упозоравају новоизабраног председника Трампа о глупости да иде против естаблишмента националне безбедности.

Председник Кенеди се свесно успротивио систему, и платио је цену за свој покушај.

То је језива мисао. Оштра лекција у историји која не сме бити погрешно протумачена.

Импликације за Трампа су сасвим јасне. Ако је озбиљно његово одбијање да предузме обавештајне брифинге или се држи савета ЦИА-е, онда ће уследити озбиљне последице. Ако је Трамп озбиљан по питању мира са Путином када они инсистирају на рату, онда ће настати проблем.

Постоји неколико сила иза престола које су желеле да осигурају да председници не дозволе да им моћ удари у главу, или покушају да промене курс од пажљиво уређене парадигме криза-реакција-решење.

Прави мир није добар за пословање војно-индустријског комплекса, истински мир, без тешких претњи и варница хаоса, се не може толерисати.

Пошто су ствари данас напредовале, склапање пријатељства са Путином и опозивање рата са Русијом може једноставно бити недопустиво. Ако Трамп покушава да преговара око мира, онда ће му уследити веома грубо буђење.

Ако је, с друге стране, он карта којом игра овај исти естаблишмент, онда се ствари могу развити у складу са истим крајњим циљевима.

Са Голдман Сакс и неоконзервативним саветницима који попуњавају његову администрацију, Трамп може бити једноставно гурнут у правом смеру. Али обавештајна заједница није спремна много да ризикује – и постоје јасне непредвиђене ситуације.

Како је СХТФ раније известио, наизменично смењивање владиних командно-контролних авиона “судњи дан“ је изведено након избора као јавно показивање моћи Трампу и америчком народу. Влада из сенке је стварна, и за сада одржава доминацију.

Бивши конгресмен и председнички кандидат Рон Пол је упозорио да влада из сенке преузима контролу над администрацијом председника Трампа и пре него што је формирана:

“Знате, гледамо председника, гледамо шта је рекао, гледамо шта би могао да уради, и гледамо његове саветнике, али искрено, постоји спољни извор, кога називамо паралелна држава или влада из сенке. Постоји много утицаја од људи који су заправо моћнији од саме наше владе, нашег председника. Мислим, узмите за пример начин на који је наша влада буде умешана у изборе широм света, било да је то на Блиском истоку или Украјини.“

Трамп је наводно задржао своје приватно обезбеђење, што је супротно протоколу тајне службе… и ово је очигледно знак да су он и његов тим мислили о безбедносним питањима и могућности унутрашњег посла.

То је мудро, али ови људи паралелне државе имају приступ кроз систем на свим нивоима. Они су свуда. Вероватно неко коме Трамп верује. Свакако постоји много опасности.

Ради стабилности ове земље, и живота новоизабраног председника Трампа, надајмо се да ће остати неколико корака испред свакога ко би желео да му науди.

Ово је језиво, али је стварно.

 

Извор: Wебтрибуне.рс