Србија

ТРАМП ПОРУЧИО: СРБИ СУ ДИВАН НАРОД, хоћу да се састанем са Вучићем!

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп поручио је Србима: Ви сте диван народ!
Шеф Беле куће ово је рекао током разговора са амбасадором Србије у САД Ђерђом Матковићем, ексклузивно открива КУРИР…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник САД Доналд Трамп жели да се састане са српским премијером Александром Вучићем, а нашем амбасадору у Америци Ђерђу Матковићу поручио је да што пре организује сусрет.

Амбасадор Србије у САД открио је још један детаљ:

– Наш сусрет догодио се на прединаугурационом балу, који је одржан уочи инаугурације 17. јануара, а који је организовао председник инаугурационог комитета Том Барак. Кад је Трамп сишао с бине после говора, пришао сам му и у име народа Србије честитао на победи и рекао му да је његова победа у Србији дочекана с великим задовољством и да желимо да наставимо сарадњу са САД, да можемо да будемо користан партнер и да би наше руководство на челу са премијером Вучићем желело да се састане с њим. Он је рекао да зна да је његова победа била примљена добро у Србији. Рекао је: „Ви сте диван народ, хајде да организујемо састанке!“ – открива Матковић за Курир.

Лидер ЈС Драган Марковић Палма, који је протекле недеље боравио у Вашингтону, кад је новоизабрани амерички председник и званично положио заклетву каже да мора да похвали амбасадора Матковића јер има добре контакте, а начин на који лобира за Србију је маестралан.

– Ово је веома добра вест за Србију. Морамо максимално искористити Трампову популарност у Србији и уважавање нашег премијера у свету – каже Палма.

На питање да ли очекује да ће Трамп имати слуха за нас и да ли ће се америчка политика према Србији променити, одговара:

– Не можемо већ сутра да очекујемо да ће се нешто променити према Србији, али сам сигуран да се нова администрација неће понашати као стара. До сада је примењивана сила, а не право. Приоритет нам је да направимо контакте с новом администрацијом која ће добијати праве информације о Србији, јер су годинама амерички и светски медији лагали о нашој земљи. Ево и ја сам током посете имао састанке с неколико америчких конгресмена, бившим шефом ЦИА Стивом Мејером, градоначелницима, међу којима је градоначелница Вашингтона – рекао је Палма

 

Извор: Kurir.rs/Autor: Danijela Luković,