Издвајамо Свет

ТРАМПОВ ГОВОР ШОКИРАО СВЕТ: Обама и САД су створиле терористичку организацију ДАЕШ!

Обамина администрација створила је терористичку организацију ДАЕШ, изјавио је новоизабрани председник САД Доналд Трамп на конференцији за новинаре, првој након шест месеци, како би најавио повлачење из бизниса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је рекао да Русија може да помогне САД у борби против ДАЕШ-а, као и да очекује да ће се са председником Русије Владимиром Путином добро слагати.

Инаугурација Доналда Трампа обавиће се 20. јануара.

На завршетку конференције Трамп је рекао ће све земље поштовати САД „далеко више него у прошлој администрацији“.

18:21 Извештај о наводом руском хаковању није био вредан папира на којем је написан.

18:16 Трамп је рекао да верује да су обавештајне агенције од виталног значаја.

„У наредних 90 дана обавештајни званичници ће доћи код мене са извештајем о хаковању“, најавио је Трамп. Он је истакао да ће извештај бити на одбрани од хаковања. „САД су сви хаковали. И Русија и Кина… Сви“, нагласио је Трамп.

18:14 Амерички новинар покушаo je да постави питање.

„Не дам вам прилику да поставите питање, ви објављујете лажне вести“, одговорио је Трамп. Он је додао да ће разговарати само са „искреним новинарима“.

18:09 Изградићемо зид и Мексико ће нам платити за то

САД ће заиста изградити зид на мексичкој граници. Не желимо да сачекамо годину или годину и по дана да се то уради. Почећемо изградњу, а Мексико ће нам рефундирати или путем пореза или плаћањем.

18:06 О здравству:

Потпуна пропаст Један новинар упитао је Трампа шта намерава да учини о заштити пацијената и закону о приступачном здравству, који се популарно назива „Обамакер“.

Трамп је одговорио да „би било лакше пустити да се закон о здравству уруши 2017.“ Он је додао да његова администрација планира да „укине и суштински истовремено замени Обамакер“.

„Ми ћемо укинути и заменити и усвојићемо овај закон“, рекао је Трамп. „Обамакер је проблем демократа“.

18:00 Коментаришући свог кандидата за државног секретара Рекса Тилерсона који је данас говорио пред Сенатом, Трамп га је похвалио због његовог искуства у бизнису.

17:58 Моји синови Дон и Ерик водиће компанију за мене. Они ће то радити професионално и неће се консултовати са мном о управљању.

17:56 Имамо одличан тим, један од најбољих у овој земљи.

 

Извор: rs.sputniknews.com