Издвајамо Србија

ТУРАЈЛИЋ: Било би сјајно да се Вучић кандидује за председника јер би то био почетак његовог краја

Било би сјајно да се Вучић кандидује за председника јер би то био почетак његовог краја, рекла је професорка у пензији Србијанка Турајлић у интервјуу Радио Дојче Веле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сматра да су гласачи СНС “срцем и душом” за Томислава Николића, али да егзистенцијално зависе од Вучића и да се због тога држе њега.
Поводом инцидента на трибини у Бешки, на питање да ли верује да је до већине грађана дошла напредњачка верзија тог догађаја, Турајлић је рекла да и није баш тако.

“У питању је бесмислено веровање да пропагандом може да се сакрије истина. У Бешки, где се десио инцидент, има људи који знају шта се десило. Они ће то испричати својим пријатељима, а ови ће причати даље”, рекла је она.

Професорка у пензији каже да је „бахатост СНС на терену приметна у целој Србији“.

“Људи знају да они са собом воде батинаше, по Шапцу, по разним местима у Војводини. Чим чујем за овако нешто, ја знам и чији су џипови и чији су батинаши – не требају ми Информер и Небојша Стефановић”, рекла је Турајлић.

Упитана да ли ће бити парламентарних избора, Турајлић је рекла да је тешко да процени.

“Мислим да Вучић нема иза себе стабилну партију на начин на који је то имао Борис Тадић који је могао да управља државом са места председника”, рекла је Турајлић.

Она објашњава да је СНС подељен између Томислава Николића, за ког каже да је неприкривени националиста који и даље не зна да ли је граница у Вировитици.

“Вучићева странка је подељена између Николића као неприкривеног националисте који и даље не зна да ли је граница у Вировитици, и Вучића за којег наравно немам појма шта стварно мисли, али који је решио да се представља као друга страна”, казала је Турајлић.

Додаје да мисли да су гласачи СНС “срцем и душом за Николића”, али да им егзистенција зависи од Вучића и да се због тога држе њега.

Она је такође оценила да то није стабилна ситуација.

“А, онда имате сараднике око Вучића који су, са изузетком двоје или троје, потпуно неспособне улизице који ће такве улизице бити било коме за кога им се учини да им може пружити више у датом моменту. Није то ситуација у којој Вучић може да седи на Андрићевом венцу и суверено влада Србијом. Не знам кога да одабере као премијера који би, попут Мирка Цветковића, глумио премијера”, рекла је Турајлић.

Извор:Фонет.рс