Здравље Издвајамо

У кафу сипајте мало соде бикарбоне: Звучи лудо, али лечи велики здравствени проблем!

Укус белог праха се не осећа када га сипате у омиљени црни напитак, а може много да вам помогне

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неке врсте кафе ниже цене имају већу концентрацију киселине која може да узнемири осетљив желудац, поготово ако дневно конзумирате више од једне шољице овог напитка.

Да бисте неутралисали киселину и олакшали пробаву, можете да се послужите магичним белим прашком – содом бикарбоном!

Сода бикарбона или натријум-бикарбонат је изврсно природно помагало за неутрализацију киселине у организму, до којег може да дође због претеране конзумације слатке и масне хране. Има антиалергијска, антиупална и антигљивична својства.

Неутрализација киселине у желуцу

Прстохват соде бикарбоне у кафи (или 1/8 кашичице на литар омиљеног напитка) на Западу је својеврсни народни лек за неутралисање киселине. Они који су пробали тврде да се у таквој кафи не осећа укус овог праха.

Иако комбинација кафе и соде бикарбоне није позната у нашим крајевима, стручњаци тврде да заиста може да „убије“ киселост у организму.

Ипак, треба имати на уму да сода бикарбона у кафи може да има и неке нуспојаве на организам – појачану појаву гасова, смањење апсорпције калцијума и општи утицај на пробаву, упозорава нутрициониста Марија Андријашевић.

Можда нисте знали, али најгора комбинација су заправо кафа и млеко – бели напитак појачава киселост организма, па би особе које имају осетљив желудац требало да избегавају испијање кафе на овакав начин.

Извор:Стил/задовољна.хр