Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! У Вашингтону пронађено тајно складиште оружја за АТЕНТАТ на ТРАМПА! (ВИДЕО)

Полиција Вашингтона пронашла је залиху оружја у Капитолу само пар дана пре Трампове инаугурације, што је изазвало страхове да се атентат планира за 20. јануар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово откриће кофера за виолину који садржи два пиштоља је навело полицију да открије још оружја и муниције у близини. Откриће овог оружја се десило само неколико дана након што су руски обавештајни званичници упозорили на заверу америчке паралелне државе о атентату на новоизабраног председника.

Америчка полиција истраживала је две области у којима је пронађено оружје. Саобраћај на Цанал Роад-у у близини кућице за чамце је био заустављен током истраге, али је пут поново отворен.

Жена која је шетала уз канал у среду ујутру је видела неке крхотине око кофера за виолину уз камени зид који се налази поред пута, наводи парк полиција. Када је отворила кофер, пронашла је два пиштоља унутра, и однела их надлежнима у близини кућице за чамце.

Недалеко одатле, истражитељи су пронашли друго место са више оружја и муниције које је било окружено смећем и другим отпадом.

Портпарол полиције наредник Ана Роуз је рекла да је тамо пронађено разно оружје, укључујући и дуге пушке и пиштоље. Оружје је било у кантама и кесама, рекла је Роузова, иако је рекла да није веровала да иједно од њих напуњено.

“Нема назнака о томе зашто је то оружје било овде, када је донешено овде, или под којим околностима– тај део је под истрагом“, рекла је Роузова.

Она је рекла да није било непосредне опасности за људе који су шетали у близини. Али су власти одлучиле да затворе пут из предострожности и да би то подручје било чисто док истражитељи раде. Власти су поново отворили пут за саобраћај око 15:30 часова у среду.

Екипа за бомбе ДЦ полиције је такође спровела истрагу на том подручју.

Полиција је похвалила жену која је приметила оружје.

“Ова жена је приметила нешто и одлучила је да иступи и каже, дајући нам прилику да осигурамо да ова област остане сигурна за све“ рекла је Роузова. “А како се приближавамо инаугурацији, мислим да је веома важно да се то истакне“, додала је она.

 

Извор: Wебтрибуне.рс