Србија

ВОЗ НЕ МОЖЕ НА КОСОВО: Албанци га не пуштају у јужну српску покрајину?!

Како јавља Тањугов репортер са лица места, на стајалишту у Доњем Јарињу налази се око 50 припадника косовске полиције који ишчекују долазак воза

Влада Косова донела је одлуку да нови српски српски воз не може да уђе на територију јужне српске покрајине.
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према писању Тањуга, а како преноси Информер на Јарињу је појачано присуство припадника косовске полиције који ће вечерас контролисати воз који је први пут након 18 година кренуо из Београда за Косовску Митровицу.

Тањугов репортер са лица места јавља да се на стајалишту у Доњем Јарињу налази око 50 припадника косовске полиције који ишчекују долазак воза, а на лицу места је и око десетак полицијских возила.

На железничкој станици у северном делу Косовске Митровице у току су припреме за долазак воза из Београда. Уколико би се утврдило да је претња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на северу Косова, пренео је РТС.

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код железничког моста код Звечана.

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, после тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.
Извор: Telegraf.rs