Издвајамо Србија

ВУЧИЋ МОЛИ АЛБАНЦЕ: Престаните са „ратним играма“, нећемо дозволити убијање Срба!

Премијер Србије Александар Вучић рекао је на ванредној конференцији за новинаре да су Албанци покушали да минирају пругу којом је требало да прође воз који је јутрос кренуо из Београда

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Требало је да ухапсе машиновођу и путнике воза и тиме доведу до великих сукоба. Када су Срби видели шта Албанци чине, окупили су се и опколили албанску јединицу из Лужана, да би Албанци мимо одобрења послали 17 блиндираних оклопних возила са јединицама Росу – рекао је Вучић.

Премијер је објаснио да су Албанци желели да испровоцирају сукобе већих размера и поручио:

Ово је моја последња молба и упозорење Албанцима. Нећемо дозволити да се убијају Срби! Мир је у свачијем интересу! Не играјте се! – рекао је Вучић и додао да је лично одлучио да заустави воз у Рашкој.

Председник владе позвао је Србе са КиМ да остану мирни.

Ово је моје последње упозорење, позив Албанцима да не покушају да нападну оружјем Србе на Косову и Метохији, јер Србија то неће дозволили – још једном је нагласио председник владе.

Премијер је истакао да је о ситуацији на КиМ обавестио Федерику Могерини и нагласио да је разочаран реакцијом ЕУ на ове догађаје.

Током вечери обавестићемо Русију, сутра и Кину и потпредседника САД да Приштина хоће да се игра ‘ратних игара’ – навео је премијер.

 

Извор: Информер