Издвајамо Србија

Вуксановићева „филмска“ биографија од прелетача до „бескућника“ има НОВИ ОБРТ, шокантнији од досадашњих

За само пет дана живот бившег министра Слободана Вуксановића добио је филмски обрт – од „бескућника“, преко највећег обожаваоца Александра Вучића, до потенцијалног саветника министра просвете Младена Шарчевића. Да ли је за ову причу о повратку у српску политику исписан сценарио у неком кабинету или су се Вуксановићу само сложиле коцкице и његова политичка каријера поново може да почне?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шокантна прича да је некадашњи опозиционар и бивши министар просвете Слободан Вуксановић бескућник, да се смрзава, спава по парковима, нема посао ни породицу, изазвала је велику пажњу јавности и медија. Та прича, међутим, држала је воду свега неколико сати, јер се испоставило да Вуксановић живи у строгом центру Београда, као и да предаје на једном приватном факултету.

Па ипак, пажњу јавности бивши министар добро је искористио и постао тема број један у српским медијима и политичким кулоарима.

Готово да није било ТВ или новинске куће, укључујући и нашу, која није посетила Вуксановића у његовом професорском кабинету, а лажна информација да је бескућник Вуксановића није наљутила. Напротив. Листу који је објавио ту причу чак се и захвалио.

Саветник министра, што да не?!

– Моје лично искуство говори да када год су долазили избори и кад год је требало да се и ја кандидујем као и други за неку државну функцију – појављивали су се слични написи. Међутим, интересантно је да се овог пута појављује један бизарни, лако доказиви напис, а да ја притом нисам кандидат ни за једну државну функцију – истакао је Вуксановић у својим првим реаговањима на вест да живи на улици.

Ипак, само пет дана касније Вуксановић је заиста озбиљан кандидат за једну државну функцију и то функцију саветника министра просвете Младена Шарчевића, у чијем кабинету већ седи 11 помоћника, четири саветника, четири државна секретара и још један секретар. Откуд сад такав преокрет?

– Знамо се одавно и поштујемо се. Волео бих да се укључи у наш рад и допринесе колико зна и може. Нама треба много добронамерних људи који желе да помогну. Могу да га именујем за саветника и то могу да учиним без да се о томе расправља на седници Владе – изјавио је Шарчевић.

СНС – Вуксановићева шеста странка

СНС је, иначе, шеста странка у коју се учланио некадашњи опозиционар. На својим политичким почецима био је у Демократској странци, након тога учланио се у покрет Отпор, да би потом отишао у Покрет за демократску Србију. Био је члан и Народне демократске странке, да би политичку каријеру завршио у Демократској странци Србије. Или смо то само тако мислили.

Вуксановић тврди да се у СНС учланио пре пет година, што ће рећи 2012. године, а формално је напустио ДСС у априлу 2013?! Објаснио је да је у СНС ушао на наговор својих студената, као и да му је то било симпатично. О Александру Вучићу, некад великом политичком противнику, сада има само речи хвале.

– Вучић је најбољи премијер којег смо икад имали. Он је нешто драгоцено за било коју државу ако је такав човек на њеном челу – навео је некадашњи министар.

„Потписујем све што ради Шарчевић, бољи је од мене“

Шта данас Слободан Вуксановић мисли о целој причи? Има ли његових заслуга што се нашао у центру пажње јавности? Хоће ли прихватити понуду Младена Шарчевића? И на крају, да ли је цела прича изрежирана?

На сва ова питања нисмо добили одговор, будући да Вуксановић није желео да дужи наш разговор. Ипак, стигао је да изнесе низ комплимената на рачун можда и свог будућег шефа Младена Шарчевића.

– Потписујем све што оно говори и ради, иако се дуго нисмо видели. Он је наш најбољи министар просвете. Једино њему признајем да је бољи од мене. Добио сам низ признања за свој рад, што у земљи, што из иностранства. Ако ја кажем да је Шарчевић бољи од мене, онда је стварно бољи – каже Вуксановић за „Блиц“.

Он наводи да се његов живот није променио, а на остала питање није желео да одговара, уз објашњење:

– Све ово постаје дегутантно. Не треба ми маркетинг.

Извор:Блиц.рс/Н