Издвајамо Србија

ВУЛИН: Амбасада САД у Приштини оправдава насиље над Србима!

Фото: Јутјуб

Министар Александар Вулин оценио је данас да амбасада САД у Приштини, уместо да чува мир, оправдава најаву насиља и претње оружјем и позива на кршење Бриселског споразума

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реагујући на изјаву портпаролке америчке амбасаде на Косову Џеј Мишел Шон, која је рекла да САД поштују право Косова да „управља својим границама“ и да су „подржале акцију косовских институција“ да се спречи долазак воза у Косовску Митровицу, Вулин је навео да Приштина никада, па ни у том случају, није деловала самостално.

– Специјалне јединице Косовске полиције Росу нису биле на Јарињу да чувају прелазе или контролишу возове. Сценарио изазивања сукоба са Србима који не би прошао без крви био је припремљен и одобрен, а кршење Бриселског споразума подржано и прећутано. Да је тако потврдило је саопштење амбасаде САД у Приштини – навео је Вулин.

Он је оценио да је премијер Србије Александар Вучић поступио као храбар и одговоран државник и није допустио да Срби буду увучени у крвопролиће, те да је зато неуспела акција Росу морала бити оправдана политичком подршком амбасаде САД у Приштини.

– Уместо да чува мир амбасада САД у Приштини оправдава најаву насиља, уместо да штити Бриселски споразум, амбасада САД у Приштини подржава његово кршење, уместо да тражи формирање Заједнице српских општина она правда претње оружјем – навео је Вулин.

Он је истакао да су за мир потребне две стране, за сукобе и рат само једна, а посебно када једна страна мисли да за рат има подршку моћне и велике силе.

– Ако амбасада САД у Приштини хоће мир на КиМ морала би брзо да престане да оправдава насиље и позиве на рат. За поступке Приштине одговорност сносе сви који њене поступке одобравају, подстичу и правдају – закључио је Вулин.

Извор:Танјуг