loading...
Издвајамо Србија

ВУЛИН: Амбасада САД у Приштини оправдава насиље над Србима!

Фото: Јутјуб

Министар Александар Вулин оценио је данас да амбасада САД у Приштини, уместо да чува мир, оправдава најаву насиља и претње оружјем и позива на кршење Бриселског споразума

Реагујући на изјаву портпаролке америчке амбасаде на Косову Џеј Мишел Шон, која је рекла да САД поштују право Косова да “управља својим границама” и да су “подржале акцију косовских институција” да се спречи долазак воза у Косовску Митровицу, Вулин је навео да Приштина никада, па ни у том случају, није деловала самостално.

– Специјалне јединице Косовске полиције Росу нису биле на Јарињу да чувају прелазе или контролишу возове. Сценарио изазивања сукоба са Србима који не би прошао без крви био је припремљен и одобрен, а кршење Бриселског споразума подржано и прећутано. Да је тако потврдило је саопштење амбасаде САД у Приштини – навео је Вулин.

Он је оценио да је премијер Србије Александар Вучић поступио као храбар и одговоран државник и није допустио да Срби буду увучени у крвопролиће, те да је зато неуспела акција Росу морала бити оправдана политичком подршком амбасаде САД у Приштини.

– Уместо да чува мир амбасада САД у Приштини оправдава најаву насиља, уместо да штити Бриселски споразум, амбасада САД у Приштини подржава његово кршење, уместо да тражи формирање Заједнице српских општина она правда претње оружјем – навео је Вулин.

Он је истакао да су за мир потребне две стране, за сукобе и рат само једна, а посебно када једна страна мисли да за рат има подршку моћне и велике силе.

– Ако амбасада САД у Приштини хоће мир на КиМ морала би брзо да престане да оправдава насиље и позиве на рат. За поступке Приштине одговорност сносе сви који њене поступке одобравају, подстичу и правдају – закључио је Вулин.

Извор:Танјуг

loading...