Издвајамо Србија

ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ НЕМА АЛИ ЗА ЦАКАНУ ИМА ПАРА: Лесковац је платио 1,8 милиона за дочек, појавило се свега 200 људи (ВИДЕО)

Град Лесковац издвојио је 1,8 милиона динара за јавни дочек Нове године, на ком је главна звезда била певачица Драгица Радосављевић, познатија као Цакана – редован гост ријалити програма. Од око 65.000 људи, колико их живи у овом граду, свега 200 грађана решило је да последње минуте ове године проведе уз њену музику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да ствар буде још гора, певачица је на бину изашла тек 15 минута пре поноћи – јер пре тога на Широкој чаршији готово да уопште није било људи. Како преносе локални медији, дочека готово и да није било, али је зато новац потрошен.

Изгледа дас су Лесковчани на овај начин желели да покажу градској власти шта заиста мисле о разбацивању новцем, будући да је безмало 6.000 људи потписало петицију за укидање дочека и преусмеравање тог новца у хуманитарне сврхе. Град је на њихове молбе остао глув, нису одустали ни од чега, нити су решили да бар део новца дају у хуманитарне сврхе, па су изреволтирани грађани у новогодишњој ноћи показали свој став.

Очекивано је било да се скупи више хиљада људи и, иако из Туристичке организације Лесковца тврде да се скупило „најмање 1.000 људи“ колеге новинари и полиција које је била на лицу места тврде да се није скупило више од 200 људи. Што уједно град Лесковац чини градом који је организовао убедљиво најскупљи дочек у земљи!

Ако поделимо 1,8 милиона динара са 200 (колико је људи заправо „уживало“ у „спектаклу“) добијемо цифру од 9.000 динара. За те паре је град могао опуштено свим окупљеним људима да плати дочек у „Хајату“ са све превозом – па још и да уштеди ако се сви одлуче за барске столове!

Штета. Замислите само колико смо могли некоме да помогнемо са свим тим парама. Да су власти у Лесковцу пошли стопама Пожеге, Врања или неког од десетак других градова који су одустали од дочека у корист добротворне донације, ова 2017. би можда била много лепша за децу Лесковца. Или да су барем попут Београда или Новог Сада донирали део новца и послушали 6.000 својих грађана који су тражили да буду хумани у новогодишњој ноћи – атмосфера би сигурно била далеко боља.

Овако нам само остаје да гледамо тај дебакл од концерта и питамо се – кад ћете схватити шта овој земљи заиста треба?

 

Извор: Ноизз.рс