Здравље Издвајамо

ЗА ОВЕ БЛАГОДЕТИ ЈАБУКОВОГ СИРЋЕТА НИСТЕ ЈОШ ЗНАЛИ: Ево код којих све болести помаже(РЕЦЕПТ)

Неки га називају и еликсир живота, а осим што подстиче метаболизам, спречава кардиоваскуларне болести, снижава лош холестерол, јача имуни систем и смањује и ризик од настанка карцинома.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ево у чему све може да вам помогне јабуково сирће ако будете довољно упорни и имате наравно по могућности домаће направљено јер је оно најбоље и најздравије, а за здравље не треба да вам буде тешко да имате коју флашу вишка овога напитка.

1.Против брадавица: Јабуково сирће уклања вирусне брадавице. Намочите мало вате у сирће, фластером залепите преко брадавице и оставите преко ноћи. Понављајте све док брадавица не отпадне. У намочени завој можете да додате и бели лук, па залепите.

2.Бубрежне тегобе: Узимајте три пута дневно по две кашичице јабуковог сирћета разређеног у чаши воде.

3.Купка с јабуковим сирћетом: За све врсте кожних проблема два пута недељно купајте се до 30 минута у топлој води с 1 до 2 чепа јабуковог сирћета.

4.Лечи болове у грлу: Код грлобоље помешајте 250 мл млаког чаја од жалфије, једну кашичицу јабуковог сирћета и једну кашичицу меда, па гргљајте у устима неколико пута дневно.

5.Против лишаја и херпеса: Мажите влажни лишај више пута дневно, а пре спавања поновите. Делује антисептично. Ако имате херпес зостер, кожу с мехурастим осипом намочите неразређеним јабуковим сирћетом четири пута дневно и три пута ноћу.

6.Рецепт за лепа стопала: Један од најприроднијих начина за негу стопала је коришћење јабуковог сирћета. Напуните лавор с две трећине топле воде и у њу додајте шољицу јабуковог сирћета. Потопите ноге у лавор на 10-ак минута или дуже. Кожа ногу биће нежнија, а помоћи ће и да се решите непријатних гљивица на ногама. Понављајте поступак једном недељно или по потреби. Након тога ноге обришите пешкиром да кожа не буде влажна јер тако настаје подлога за гљивице. То је изврсна детоксикација ногу, али и целог тела, јер се на природан начин решава накупљених токсина у организму.

7.За мршављење: Узмите две кашичице сирћета у чаши воде, три пута дневно два месеца. Можете и пола сата пре главног оброка да попијете кашику јабуковог сирћета размућеног у чаши млаке воде, уз додатак кашичице меда. Довољно је узимати једном дневно.

8.За главобољу: Код главобоље или мигрене јабуково сирће се узима свакодневно, три пута по две кашичице у чаши воде или удисањем паре од раствора пола сирћета и пола воде.

9.Шећерна болест:Три пута дневно пијте 1-2 кашичице јабуковог сирћета у децилитру воде након главних оброка.

10.Знојење: Сирћетом натрљајте цело тело пре спавања.

11. Лосион против вашки: Етерично уље рузмарина и лаванде уништиће јајашца која су залепљена на коси, а јабуково сирће ће их испрати с косе. Лосион направите од 5 капи етеричног уља рузмарина, 6 капи етеричног уља лаванде, 5 дл јабуковог сирћета и 5 дл топле воде и употребите га одмах након шампона.

Њиме добро исперите косу и кожу главе, па на главу ставите капу за купање и оставите да одстоји 15 минута. Косу добро ишчешљајте, а након тога косу и кожу главе добро исперите топлом водом.

12. Сирће за сјајну косу: Сипаијте трећину шољице јабуковог сирћета у четири шољице воде и тиме исперите косу након шампонирања. Затим исперите и хладном водом. Ако имате проблема с перути, два пута недељно скалп накапајте мешавином једнаке количине сирћета и воде. Замотајте косу у пешкир и оставите да одстоји сат времена. Оперите косу као и обично.

13. Уклања задах: Сирће је одлично и за испирање уста и прање зуба. Гргљајте малу количину јабуковог сирћета у устима, то ће помоћи да се елиминише непријатан задах јер ће сирће да убије бактерије које га узрокују. Осим тога, од сирћета ће зуби бити за нијансу бељи.

14. Покварена храна: После јела попијте две кашичице јабуковог сирћета које сте претходно разредили у чаши воде.

15. Дезодоранс: Вероватно нема здравијег дезодоранса од јабуковог сирћета. Нанесите мало сирћета на вату, па њоме пређите испод пазуха и причекајте да се осуши. Мирис сирћета се након тога неће ни осетити.

16. Седећа купка против вагиналне кандидијазе: Против вагиналних инфекција изазваних гљивицама помоћи ће вам и седећа купкаи од 10 капи етеричног уља мирте, које треба промешати са кашиком јабуковог сирћета. Додајте води за купање и седите у тој купци 15-20 минута два или три пута недељно.

17.Тоник за чисто лице без акни: Због својих антибактеријских својстава јабуково сирће је идеално и за чишћење лица. Може да помогне у уклањању бубуљица и враћању равнотеже пХ коже. Помешајте мало сирћет и воде, умочите комадић вате па пребришите лице. Након тога га нахраните својом кремом.

18.Умор решите јабуковим сирћетом: Добро промешајте 1 дл меда с 3 кашичице јабуковог сирћета и узимајте по две кашичице пре спавања. И масажа целог тела разблаженим јабуковим сирћетом у јутарњим сатима има снажно лековито деловање. У децилитар топле воде ставите кашику јабуковог сирћета и том течношћу масирајте руке, рамена, груди, стомак, леђа, ноге, стопала, док кожа не упије течност.

19.Проширене вене: Ако имате проблема с венама, ујутро и увече трљајте вене неразређеним сирћетом. Како би третман био потпун, уз то пијте јабуково сирће, две кашичице дневно у чаши воде.

20.Вртоглавица: Три пута дневно по 1-2 кашичице јабуковог сирћета размућеног у 1 дл воде пијте најмање месец дана свакодневно. Особе старијег животног доба као превентиву требало би да узимају свакодневно ујутро наташте по кашичицу јабуковог сирћет и једну кашичицу меда у пола чаше воде.

21.Добар за болне зглобове: У иловачу сипајте 1-2 кашике јабуковог сирћета и намажите смесом кожу око зглоба. Држите док се иловача потпуно не осуши. Можете и да завијете, па да држите током ноћи. Уз сирће могу да се додају мекиње и мед, па све заједно загрејати на тигању и топло привити на болни зглоб.

22.Красте и огреботине: Болна места од огреботина и посекотина или красте навлажите јабуковим сирћетом четири пута дневно и још једном пре одласка на спавање. Красте нестају за два дана.

Извор:Курир Стил