Занимљивости Издвајамо Свет

Ајфелов торањ има једну ТАЈНУ ПРОСТОРИЈУ: Ово је једна од највећих мистерија света(ВИДЕО)

Гиставу су многи имућни Французи због запањујућег погледа нудили богаство како би им дао да преноће у овом стану, али он то није желео

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гистав Ајфел је дизајнирао стан који се налази на највишем спрату Ајфеловог торња. За њега испрва нико није знао, а направљен је након отварања овог симбола Париза 1889. године.

Славни архитекта је користио овај стан за своје личне потребе. Повремено би у њему угостио важне људе попут познатих проналазача.

Гиставу су многи имућни Французи због запањујућег погледа нудили богаство како би им дао да преноће у овом стану, али он то није желео.

Стан се састоји од две собе, кухиње, купатила и дневне собе, а има спектакуларни поглед на главни град Француске. Стан је испуњен дрвеним намештајем, а зидови су прекривени тапетама са дискретним шаблоном и уљаним сликама.

Од 2015. године стан је претворен у мини-музеј у који се може накратко вирнути током посете. Сви туристи који уплате посету највишег дела Ајфеловог торња имају ту привилегију.

Посетиоци могу да виде оригинални намештај с краја 19. века, старе књиге, али и воштане лутке Гистава Ајфела, његове ћерке Кларе и великог пријатеља Томаса Едисона.

Погледајте видео:

https://youtu.be/6YSB2js5-FI

Извор:Телеграф.рс