Издвајамо Србија

АКО ИМАТЕ ПРЕКРШАЈ-Ево како да потпуно законито најбрже и најјефтиније регулишете

Грађани све више користе споразуме о признању прекршаја како би што пре и што једноставније решили проблем прекршаја

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споразум о признању прекршаја је могућ када је неко ко је прекршио закон свестан своје кривице, и жели брзо, законито и ефикасно да реши проблем.

Председник прекршајног суда у Београду Милан Мариновић изјавио је да споразуми постоје за све прекршаје, сем за најтеже.

Чак и ако је у питању вожња под дејством алкохола, могуће је споразумно одговарати за овај прекршај.

Споразум је могућ само под условом да у претходној години није било више од једног прекршаја.

– Након прекршаја, интервенције саобраћајне полиције и саслушања потписује се споразум. Он се добија у суду и од суда, а не на месту – објаснио је Мариновић.

У Београду је током прошле године потписано 36.000 споразума, месечно око 5.000.

– Споразуми су добри јер су јефтинији од плаћања казне, нема потребе да грађани али и саобраћајни полицајци долазе у суд више пута, тако да је све практичније. Пружа погодности за све оне који уредно измирују своје обавезе, те су могуће и мање новчане казне у односу на редовни поступак – рекао је Мариновић, гостујући на телевизији Пинк.

Споразум има превентивни карактер, јер је могуће да се свакоме десе грешке. Закон о споразуму се односи и на стране држављање који имају пребивалиште у Србији, али и на странце.

– Ако се неко не задржава дуго у држави, води се скраћени или убрзани поступак, али је он исти за све – рекао је Мариновић.

Извор:Телеграф.рс