Здравље

БАЦИТЕ ИХ! Ових 9 узрочника РАКА крије се у вашем дому!

Foto: pixabay.com

Неке ствари које користите сваки дан могу повећати ризик од настанка рака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То посебно вреди за производе за чишћење. Већина их садржи хемикалије које су доказано штетне за наше здравље. Уклањање ових ствари из дома ће спречити разне болести, а не само рак.

Ово су девет узрочника рака с којима треба опрезно да рукујете или да их уклоните из свог дома.

Уметничке потрепштине

Већина уметничких потрепштина садржи канцерогене ствари. На опрезу будите с маркерима, бојама и лепковима.

Свеће

Мирисне свеће могу бити штетне за здравље. Најздравији избор су свеће од пчелињег воска.

Освеживачи ваздуха

Истраживање из 2008. године открива да освеживачи ваздуха садрже хемикалије које су прописане као отровне, али их произвођачи их не стављају на декларације. Избегавајте коришћење освеживача ваздуха у дому или аутомобилу.

Шампони

Иако нема научних доказа који повезују употребу шампона и настанак рака, радије користите шампоне из кућне радиности.

Пестициди

Пестициди који се користе за убијање инсеката су изразито отровни. Избегавајте их у широком луку и користите природна средства.

Антидепресиви

Истраживање је повезало антидепресиве с раком јетре. И друге студије их повезују с различитим врстама рака. Користите природне приступе као што су вежбање, медитација и лековито биље у борби против депресије.

Пластичне завесе

Пластичне завесе ослобађају отровне хемикалије. Имате ли пластичне завесе замените их тканином, а ако се ради о завесама у купатилу, замените их стаклом.

Хемијско чишћење

Одећа коју сте покупили с хемијског чишћења садржи перклоретилен који научници повезују с раком. Купујте одећу коју не морате сваки пут да носите на хемијско чишћење, а за кућно чишћење користите лимунов сок.

Боје, разређивачи и избељивачи

Истраживања показују да су ово потенцијални узрочници рака. Ако имате кућне радове, фарбате зидове или слично, свакако користите производе на биљној бази. Брже се суше, мање интензивног су мириса и свакако мање утичу на здравље.

 

Извор: Beograd.in

Фото: pixabay.com