Србија

БЕСРАМНЕ РЕЧИ ХАРАДИНАЈЕВОГ АДВОКАТА ДАЧИЋУ: Европа је положила тест када је бомбардовала Србе!

Аријан Коци, адвокат Рамуша Харадинаја који је осумњичен за најтеже ратне злочине, сматра да је изјава шефа српске дипломатије Ивице Дачића да Харадинајево изручење Србији представља тест за Европу, притисак на француско правосуђе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Европа је положила тај тест када је одлучила да бомбардује Милошевићеву геноцидну власт. Свет је схватио ко је џелат а ко жртва – рекао је Коци, објавила је Коха.нет.

Он је рекао да у српском руководству још увек има „појединаца са Милошевићевим менталитетом“.

– Ова изјава је конкретан случај покушаја утицања на француско правосуђе – рекао је Коци, преноси портал Кос сев.

Дачић је раније рекао да је сувишно коментарисати бесмислене Харадинајеве изјаве и да Београд очекује да он буде изручен Србији по потерници наших правосудних органа.

– Чекамо изручење Харадинаја. То је уједно и нови тест за Европу и за правосудни систем Француске. Јер, до сада, нико од албанских терориста није одговарао ни у Хашком трибуналу, а многи сведоци против њих масовно су нестајали – рекао је Дачић у петак поводом изјаве Харадинаја да би Приштина требало да подигне потерницу за њим, као и за премијером Србије Александром Вучићем.

Рамуша Харадинаја, лидера бивше „ОВК“ Србија сумњичи за ратне злочине против цивилног становништва на КиМ 1998. и 1999. године.

Ухапшен је 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници, а Србија је потом упутила Француској захтев за његово изручење о чему ће одлуку саопштити апелациони суд у Колмару 2. марта.

 

Извор: Tanjug