Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! Хоће деци да сруше парк на Врачару да би САЗИДАЛИ ЗГРАДУ!(ВИДЕО)

Кривичне пријаве против тадашњег председника општине Бранимира Кузмановића и начелника општинске управе, најавила начелница општинске управе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Начелница општинске управе Врачара Гордана Баста данас је, након разговора са грађанима који се противе уклањању дела парка на углу три улице на Врачару, рекла да су грађани у праву.

Та је одлука донета за време власти ДС, навела је Баста и најавила кривичне пријаве против тадашњег председника општине Бранимира Кузмановића и начелника општинске управе.

Баста је разговарала данас са грађанима који се противе уклањању дела парка на углу Томаша Јежа, Радослава Грујића и Милешевске и упознала их са одлуком општине Врачар од децембра 2012. године којом је приватном инвеститору, који данас руши део парка, омогућено да уде у власништво.

– Грађани који се са правом буне јер се одузима део парка на основу захтева власника парцеле треба да знају да је ова ситуација последица одлуке градске општине Врачар из децембра 2012. године када је овом општином управљала ДС – рекла је Баста.

Она је додала и да се на ту одлуку није жалила ни тадашња Дирекција за грађевинско земљиште “на чијем челу је био тадашњи директор Борис Ранковић, тада кадар ДС – а сада перјаница странке Бориса Тадића”.

Баста је поручила да ће градска општина Врачар поднети због свега што се десило кривичне пријаве против тадашњег председника општине Врачар Бранимира Кузмановића као и начелника општинске управе.

Како је објаснила општина Врачар је од града Београда тражила да се зауставе сви радови власника те парцеле док се не расветле све околности “како је дошао до својине и да ли је у томе било незаконитог поступања бившег руководства општине Врачар”.

– Урбанистички план на основу кога је све урађено усвојен је 2001. године када је на власти и на Врачару и у Београду била ДС – навела је Баста.

Инцидент на састанку са грађанима

Општински одбор Српске напредне странке Врачар, најоштрије осуђује данашњи инцидент у коме је председник општинског одбора ДС на овој општини Богдан Татић физички напао грађане и чланове Српске напредне странке претећи им и покушавајући да се са њима обрачуна.

Представници наше странке састали су се данас са грађанима који се противе уклањању дела парка између њихових зграда у улици Томаша Јежа на Врачару. На састанак са грађанима непозван је дошао Богдан Татић заједно са групом присталица. Татић је покушао да омете разговор који само имали са грађанима.

Када је начелница општинске управе градске општине Врачар Гордана Баста показала грађанима одлуку градске општине Врачар од 12. децембра 2012. године број 465-8/2011, којим је је поништена општинска експропропријација из 1972. године када је овај парк изграђен што је омогућило да приватник уђе у власништво, Татић је почео да псује присутне и кренуо је у физички обрачун са присутним грађанима и члановима СНС. Своје насилничко понашање Татић је започео физичким нападом и увредама на Драгињу Влк, младе жене која је организовала састанак грађана са представницима општине и учинила велики напор да се овај проблем реши и парк сачува. Захваљујући присутним грађанима Татић је спречен у намери да се туче са својим политичким противницима и удаљен.

Насилничким понашањем Татић не може да сакрије чињеницу да је био део бивше криминалне власти која је поништила решење о екпропријацији из 1972. године и тако омогућила приватнику да купи део парка. Српска напредна странка Врачар очекује да ће сви који су учествовали у овој махинацији, а пре свих тадашњих председник општине Кузмановић али и тадашњи члан општинског већа Татић, одговарати за овај криминал.

Извор:Телеграф.рс/Тањуг