Издвајамо Србија

БУДИМО ХУМАНИ: Маринку је потребна наша помоћ у борби са опаком болешћу

Члан хуманитарне фондације БУДИ ХУМАН – Александар Шапић, обратио нам се са молбом да помогнемо у њиховој борби за живот Маринка Јанковића, те њихов апел преносимо у целости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић

прикупља новчана средства за Маринка Јанковића (27) који болује од тумора лимфних жлезди.

Маринко је пре четири године приметио да му је нешто отекло на врату. Одласком код лекара утврђено је да има Хочкинов синдром, тачније тумор лимфних жлезда који се налази у четвртом стадијуму.

Од тренутка сазнања до данас, Маринко је ишао на хемотерапије, зрачења, лекари су покушавали и да му одвоје матичне ћелије, али све је било безуспешно.

Маринкова болест се и даље ширила.

Пре сазнања да болује од ове опаке болести, Маринко је возио камионе. Пропутовао је цео свет, и често су се сви шалили с њим да „више воли камион, од девојке“. Упркос свом том свакодневном болу, Маринко је био прави пријатељ, позитивац који јако дуго није хтео да призна да му је лоше, а поред свих драгих људи који га свакодневно окружују, велику подршку му пружа и девојка, која га гура кад год он застане.

Тренутно једина нада и опција за лечење јесте Немачка.

Помозимо Маринку! Упишимо 236 и пошаљимо СМС на 3030. Овом храбром дечку можемо помоћи и уплатом на динарски или девизни рачун, као и платном картицом на линку е-донирај.

  • Уплати на рачуне:
    Динарски: 160-458770-02
    Девизни: 00-540-0001827.1
    ИБАН: РС35160005400001827189

За Маринков живот! Будимо хумани!

 

Извор: budihuman.rs/Србија јавља