Издвајамо Србија

ЧЕДА: Ако српски лидери у БиХ мисле да бране Србију као што су бранили,молим да то нераде више

Фото: Јутјуб

Председник ЛДП Чедомир Јовановић саопштио је данас, поводом најаве подношења захтева за ревизију пресуде МСП у Хагу по тужби БиХ против Србије, да ревизија или трагање за правдом не сме бити ни разлог ни оправдање за неке нове неспоразуме или радикализацију односа у региону и да је мир оно што је потребно и Србији и Србима и Бошњацима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић је оценио да је постало јасно да је БиХ у озбиљној кризи и да се сада само траже поводи за међусобне обрачуне.

– Ако српски лидери у БиХ мисле да бране Србију као што су то већ радили, молим их да то више не раде. Највећа помоћ нам је мир у Босни и Херцеговини – навео је у саопштењу Јовановић.

Према његовим речима, никад нећемо наћи довољно правде за све оне који су страдали у страшном рату, и нема те правде која би могла ту бол да надокнади, али да „ако нема правде, нека на крају буде памети“.

Ревизија или трагање за правдом не сме бити ни разлог ни оправдање за неке нове неспоразуме или радикализацију односа у региону, истакао је Јовановић.

– Нека се тиме баве судије и правни тимови, али нема потребе за радикализацијом односа између Срба и Бошњака у самој БиХ. Све оно што је потребно Србији, потребно је и Србима и Бошњацима – а то је мир – навео је Јовановић.

Он је навео да нема нормалног односа између Срба и Бошњака уколико је БиХ „таква каква је“, оцењујући да је то оно што је „камен спотицања“.

Јовановић је навео да „морамо заједно тражити одговор на проблеме који ће заједно поломити кичму и Србији и Босни и Херцеговини уколико буду остали превише дуго отворени“.

– Морамо да будемо способни да размишљамо о решењима за 21. век, а не да се држимо решења која ће нас враћати у ’95. години. То понекад лидерима није лако да кажу, али ће цена која се онда плаћа бити само већа – додао је Јовановић.

Извор:Танјуг