Издвајамо Србија

Да ли бисте у рат за своју земљу? Ако је веровати овој статистици,ево шта каже за Србе

Војска Србије (фото:ЈуТјуб)

Срби су негде у златној средини, 46 одсто њих би се дигло на оружје, показало истраживање

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Глобално истраживање показало је да би, међу Европљанима, највише Турака било спремно да гине за своју земљу, чак 73 процента. Најмање Холанђана би било спремно да се лати оружја, тек 15 одсто, показало је истраживање Галлуп интернатионал.

А шта би Срби урадили? И њихове комшије? Међу испитаницима нема држављана Хрватске, Албаније и Црне Горе. Истраживањем су обухваћени Србија, Босна и Херцеговина, Македонија.. Међу њима, највећи проценат расположених за борбу је међу косовским Албанцима (58 %), док су Македонци најмање расположени да се лате оружја, па макар и за своју земљу (38 %).

Више од половине испитаника у Босни и Херцеговини, њих 55 одсто, храбро би заратило за своју отаџбину.

Срби су негде у златној средини, 46 одсто њих би ратовало.

Они који су коментарисали овај извештај, сматрају да је питање погрешно постављено. Већини би, сматрају, одговор био “зависи”.

– Је л’ би се борио за своју државу да она учествује у рату Русије и НАТО, на пример, одговор би био “хоћу, боли ме к….”. А да кажу, типа, “Је л’ би се борио за Србију са Албанцима на Косову?”, 90% би било да.

Али, и то је релативно, и даље би многи рекли “зависи”. Ако би рат био покренут за ослобођење целог Косова, онда не, не би ратовали. Ако би Албанци започели кампању терора над Србима на северу Космета, тад би одговор био да, сматрају неки.

Има и оних који ово “звецкање оружјем” покушавају да учине безопасним и да смире тензије.

– Имаш ратна искуства у Цоунтер стрике-у? Држао си пушку, али ваздушну? Можда? Пејнтбол? Јеси некад видео рат? Причао са неким ко је био, изгубио некога или нешто у рату? – наводи се у коментарима.

– Ко се не би борио ако је земља нападнута од зла попут нациста или Исис-а? Је л’ има неком да није јасно шта је алтернатива борби?

Извор:Телеграф.рс