Србија

Дачић очајан: Вучићу, обећао си ми место премијера!

Дачић се пожалио сарадницима да је имао договор с Вучићем да он буде премијер, али онда је уследила заједничка изјава шефа Владе и председника Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер СПС Ивица Дачић, после договора Томислава Николића и Александра Вучића, могао би да остане кратких рукава и извиси за премијерску функцију, која је, како сазнајемо, практично била договорена!

Наиме, како сазнаје Курир из извора блиских шефу дипломатије, Дачић се пожалио најближим сарадницима да је после Вучићевог и Томиног помирења извисио за место премијера, које му је, како он тврди, шеф СНС обећао.

Очајан

– Дачић је очајан. Он се, пошто је СПС обећао подршку Вучићу на председничким изборима, и то потврдио на ГО, договорио с Вучићем да буде премијер после избора и Вучићеве победе. Како нам је пренео шеф (Дачић), њих двојица су разговарали и то је била практично зацртана ствар. Имали су чврст договор – препричава разговор наш извор.
– Међутим, јако се изненадио кад је Николић из ведра неба спустио лопту јер је, по свој прилици, с Вучићем нађено решење које је прихватљиво за обојицу. Дачић је као на иглама. Веома је разочаран. Никада се није нашао у оваквој ситуацији, а на политичкој сцени важи за најлукавијег. Не жели да зивка Вучића и досађује му, већ чека да се ствари саме од себе искристалишу. Једноставно, овакав развој догађаја није очекивао ни у сну, тако да и нема много простора за маневар – каже наш извор.

Дачић јуче није одговорио на СМС са конкретним питањима, али је по објављивању саопштења Николића и Вучића шеф СПС поздравио договор и објаснио да је то од великог значаја за политичку стабилност Србије.

Зорана Михајловић у разговору за Курир каже да ће се после избора видети ко ће бити премијер.
– Након договора у СНС и владајућој коалицији нови председник ће поверити мандат за састав нове владе, а коме, одлучићемо после избора. Стојим иза онога што сам рекла, да начин на који је Николић најавио да ће се кандидовати на изборима није био примерен. И драго ми је што је ипак одлучио да подржи Вучића на изборима – казала је она.

Без коментара

Тиме би, оцењују аналитичари, Дачић могао да понесе титулу највећег лузера политичког превирања 2017. јер СПС нема свог кандидата на изборима за председника Србије, пошто су подржали Александра Вучића, а тај исти Вучић ће место премијера дати Томиславу Николићу, а не Дачићу, као што је овај и очекивао.

Како би се Дачић снашао на месту премијера, у оваквој констелацији снага на политичкој сцени Србије, те да ли би се боље показао од Николића, није хтела да коментарише већина функционера СПС које је Курир позвао тим поводом

 

Извор: Kurir.rs