Издвајамо Србија СРБИЈА ЈАВЉА

ДАЧИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Батали Тому, завршићеш као Тадић и Слоба!

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Само 24 сата је остало до састанка Александра Вучића и Томислава Николића, на којем ће одлучити о кандидату СНС за председничке изборе, а нервоза међу политичким актерима достигла је врхунац!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потпредседник Владе и лидер СПС Ивица Дачић поручио је јуче да неће да његова судбина зависи од нечијих нереалних амбиција и позвао Вучића да донесе рационалну одлуку, пошто само његова кандидатура обезбеђује сигурну победу.

Победа у првом кругу

– Позивам Вучића да донесе рационалну одлуку која ће донети победу, а формула за победу јесте „Вучић плус Дачић једнако је победа у првом кругу“ – изјавио је Дачић.

Он је истакао да неће подржати заједничког кандидата који не може да победи у првом кругу.

– Хоћу да победим на изборима. Нећу да моја судбина зависи од тога да ли неко има амбицију која није реална у овом тренутку. Тако се играо (Слободан) Милошевић, (Борис) Тадић, надам се и сигуран сам да неће и Вучић – рекао је Дачић.

Он је објаснио зашто је за њега неприхватљив Николић као заједнички кандидат СНС и СПС:

Није реч о емоцијама

– Шта сад, сви ми треба да изгинемо да бисмо удовољили жељи некога да буде кандидат за председника Србије. Овде није реч о емоцијама, реч је о политици и бројкама. Ако жели да се кандидује без подршке СНС, само напред, на њима је да се договоре, али СПС има јасан став. Ако је кандидат СНС на председничким изборима Вучић, ми га подржавамо и мислим да имамо велике шансе да победимо у првом кругу, ако је кандидат неко други – ја сам кандидат за председника Србије у име наше коалиције. А онда ћемо видети ко ће кога подржати у другом кругу.

На Вучића претходних дана и напредњаци врше велики притисак да се кандидује. Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић позвала је Николића да подржи Вучића као председничког кандидата, а Небојша Стефановић је оценио да једино Вучић може у првом кругу убедљиво да победи.

Одговор Председништво узвраћа ударац
Дачић се нуди за премијера

Станислава Пак, саветница председника Томислава Николића, одговара да Дачић провокацијама неће успети ништа да промени.

– Колико се сећам, он је управо од Николића добио мандат да води Владу и једино му је Николић пружио подршку када је пала сумња на њега у афери „кофер“. То говори о Николићу као човеку и политичару. С друге стране, Дачић се нуди да би можда сутра опет обављао функцију премијера и говори искључиво о сопственој судбини. То говори о њему као човеку и политичару – одговара Пакова и додаје да будући избори нису питање појединачних судбина, већ победа политике у најбољем интересу грађана Србије:

– Грађани верују Николићу на основу конкретних потеза и активности и о томе говори чињеница да је други најпопуларнији политичар, далеко испред Дачића. Занимљиво је да они који имају највеће поверење грађана о изборима најмање говоре. Али они који су веома забринути за своју судбину не престају да провоцирају, као да ће то моћи нешто да промени.

Погрешна процена
Милошевића и Тадића издала харизма

Слободан Милошевић 2000. и Борис Тадић 2012. изгубили су на председничким изборима погрешно ценећи своју харизму и актуелни политички тренутак. Обојица су превремено расписала председничке изборе, верујући у своју популарност и популарност својих странака, али нису предвидели да то није довољно.

Извор:Курир.рс/Биљана Бојић