Издвајамо Србија

ДЕВОЈКА ЈЕ ИЗАШЛА У КНЕЗ СА НАТПИСОМ ДА ТРАЖИ ПОСАО: Понуде које је добила су је шокирале(ВИДЕО)

Требало ми је свега 20 минута да се уверим како је и те како могуће наћи посао у нашој Србији. Али, какав?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колико пута сте чули како у Србији нема посла? Хоћу да радим, али нема ко да ме запосли. Идем преко јер овде нема ничег за мене.

Решила сам зато да испробам једну радикалну методу и да изађем с плакатом „Тражим посао“ на улицу у нади да ће ме неко запазити.

И десило се нешто невероватно: понуде су само пљуштале!

Искрена да будем, била сам помало скептична. У почетку је било и негативних коментара, као и људи који су ми довикивали како немам шансе.

Међутим на моје велико изненађење, ствари су се убрзо промениле.

Стала сам насред Трга Републике и подигла плакат, и тад су почели погледи. Људи су прилазили или су крајичком ока гледали у натпис. Неки су се осмехивали, а неки ме гледали као да нисам нормална.

Само 5 минута након почетка експеримента пришла ми је девојка, која ми је понудила посао декоратера на свадбама. Била сам одушевљена!

Недуго затим, понуде су се ређале…

Посао у администрацији приватне лекарске ординације, конобарица, хостеса, декоратер.

Нисам могла да верујем!

Они који нису имали шта да понуде, прилазили су ми и честитали на храбрости.

– Свака част девојко, ти баш имаш муда! Да је више таквих као ти, где би нам био крај, срећно – само је један од коментара које сам добила.

Убрзо сам отишла у Кнез Михаилову, у којој сам дефинитивно била главна атракција. Подршка, љубазност, речи хвале, ништа није изостало.

Нисам могла да поверујем својим очима, била сам убеђена да ћу добити преке погледе и исмејавање.

Најзанимљивије од свега је било што ми је прилазио велики број странаца. Желели су да знају шта пише на плакату, а кад бих им рекла, њихова лица су остајала у чуду.
Испитивали су ме шта ме је натерало на то и да ли је заиста тако лоше. Уследила би подршка и осмеси. Неки су ми и саветовали да потражим своју срећу „преко“.

Иако сам била насмејана, никако нсам могла да поверујем шта ме је снашло. За само пола сата добила сам заиста велики број понуда. Нико није покушавао да се поиграва са мном, нико ми није рекао да сам луда, а нико ме није ни осудио, баш напротив.

Овај текст треба да прочитају сви они који мисле да у Србији влада неразумевање и да наши људи нису емпатични.

Била сам једна од вас, док се на личном примеру нисам уверила у супротно.

Јелена Јвановић

Погледајте видео:

Извор:еспресо.рс/Курир.рс