Издвајамо Србија

ДОДИК: БиХ треба да се извини Србији!

Представници СНДС-а у институцијама БиХ упутиће извињење Србији поводом захтева за ревизију пресуде суда у Хагу, рекао је данас Милорад Додик, председник те странке.

Loading...

„Овде се ради о бруталном нападу на Србију од Бошњака. СНСД неће водити политику повлачења ни када суд у Хагу каже да нема основа за ревизију“, казао је Додик на седници врха странке.

Он је додао да не би био проблем да је ревизија упућена од Бошњака, али да је неприхватљиво да се подноси у име БиХ, а да су против тога друга два народа.

Додик је рекао да партија на чијем је челу сматра да Народна скупштина Републике Српске треба да затражи да представници Срба у заједничким институцијама БиХ редефинишу своје понашање и да не учествују у одлучивању.

СНСД, казао је, одбацује начин презентовања БиХ на међународном нивоу и осуђује бруталан напад на Србију, након једностраног подношења захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде против Србије.

У БиХ влада паралелизам државних структура

Председавајући Председништва БиХ из РС позвао је посланике у НСРС да током заседања посебну пажњу посвете паралелизму институција у БиХ, начину доношења одлука и приватизацију заједничких институција, а након што је бошњачки члан колективног шефа државе Бакир Изетбеговић одлучио о подношењу захтева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Иванић је, обраћајући се посланицима у парламенту РС, рекао да је припремио ново писмо Међународном суду правде у Хагу, које нажалост неће моћи да пошаље редовним путем, већ преко изасланика због неповерења у амбасадорку БиХ у Холандији Мирсаду Чолаковић.

Председавајући Председништва БиХ је рекао да ће суштина тог писма бити порука да су сви његови покушаји институционалног деловања пропали и да је у БиХ на делу паралелна, етички чиста структура.

Иванић је уверен да ће захтев за ревизију „пасти на првом кораку“.

„На неки начин то потврђује и писмо које смо добили од Међународног суда правде из Хага. Јер да је све у реду са захтевом, не би нам се нико обраћао. Евидентно је да нешто са захтевом није у реду“, рекао је Иванић и додао да све то указује на чињеницу да је у реду све оно што, како је рекао, ми овде радимо.

Председавајући колективног шефа државе БиХ је упозорио да ће дуготрајно остати негативне последице деловања бошњачке стране и покушај злоупотребе институција државе.

Извор:Танјуг

Loading...
loading...
loading...