Издвајамо Србија

ДОДИК: Моји унуци ће живети у ВЕЛИКОЈ СРБИЈИ, унији Србије и Српске!

Ни стављење на црну листу, ни тражење његове одговорности за референдум, критиковање од стране разних амбасадора, није га изгледа превише уздрмало, као ни приче да би Република Српска требало да промени име и границе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Под санкцијама, али и даље с великим осмехом. Милорад Додик није могао да отпутује на инаугурацију новог председника САД.

Али ни то, ни стављење на црну листу, тражење његове одговорности за референдум, критиковање од стране разних амбасадора, није га изгледа превише уздрмало, као ни приче да би Република Српска требало да промени име и границе.

На питање, какав је његов став о Косову, одгворио је овако:

– Шта каже Београд, то је и наш став по питању Косова. РС није дала сагласност да БиХ призна Приштину, иако су хтели. У сваком случају, Косово остаје озбиљан проблем и треба га вратити на ниво УН и Резолуције 1244.

С друге стране, без обзира на то што неки прижељкују, прича о Косову није завршена, јер нема пун легимитет, није члан УН. Као Србин, желим да се Косово реинтегрише у државу Србију и да Београд има доминантну улогу у решавању његовог статуса – рекао је Милорад Додик.

– Република Српска жели јаку и снажну Србију, народ ће изабрати председника и са њим ћемо сарађивати – одговорио је Додик на питање о предстојећим председнилким изборима у Србији.

Колико наде полаже у блиске везе Србије и Српске најбоље говори његова визија о будућности региона:

– Верујем да ће моји унуци једног дана живети у земљи која ће бити унија Републике Српске и Србије – нагласио је он.

Извор:Еxпресо.рс