Издвајамо Србија

ДОДИК УОЧИ ПОСЕТЕ БЕОГРАДУ: РС никада неће бити део било какве тужбе против Србије

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Република Српска никада неће пристати да буде део било какве тужбе против Србије и да је реч о неовлаћеном поступању бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића с циљем рушења РС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уочи састанка у Београду са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Србије Александром Вучићем и председавајућим Председништва БиХ Младеном Иванићем, Додик је навео да је Међународни суд правде у Хагу већ рекао своје мишљење о наводној тужби БиХ – која никада није била тужба БиХ, јер Република Српска никада није на то пристала.

Прича о ревизији је нелегална, противуставна и противдејтонска, а њен једини циљ је рушење Српске што су током првог поступка у Хагу јавно потврдили бошњачки агенти, адвокати и њихов амерички затупник Френсис Бојл.

„Рекао је да циљ те тужбе није да се прибави стотине милијарди, колико би Србија могла наводно да плати БиХ, него је циљ да се направи најозбиљнија платформа да би се срушила Република Српска и то је њима и данас циљ. Зато је важно што ћемо имати разговор сутра у Србији, јер желимо управо да кажемо да је то са правног становишта неодрживо и неће се ни десити“, казао је Додик.

Он сматра да је важно да постоји јединство свих политичких партија у Српској и да је сада прави тренутак да се заувек реше сва спорна питања, попут страних судија у Уставном суду БиХ, те једностраног деловања Тужилаштва и Суда БиХ.

Додик ће предложити да ово буду једине тачке не дневном реду и док не буду решене нема заједничке сарадње у институцијама БиХ.

Извор:Танјуг