Здравље Издвајамо

ДОКТОР МАНЕР ТВРДИ: Кад имате довољно овог витамина, не можете да имате рак!

У својој књизи др Манер тврди да је проценат излечења виши од 90 одсто, а уједно наводи и листу намирница богатих овим важним витамином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рак је постао толико распрострањена болест, која више није резервисана само за старије људе, већ од њега масовно обољевају младе особе, па чак и бебе.

Једини доступан званични лек јесте хемиотерапија, коју многи медицински стручњаци називају и „отровом који лечи“, јер поред канцерогених, убија и здраве ћелије и тако уништава имуни систем.

Међутим, један лекар категорично тврди да рак није ништа друго него недостатак витамина Б17!

Наиме, он пореди рак са скорбутом – стањем које изазива отицање ткива, као и промене на кожи, зглобовима и везивном ткиву. Веровало се да је ово болест, све док није откривено да су све ово симптоми недостатка витамина Ц.

У питању је доктор Харолд В. Манер (Харолд W. Маннер), професор биологије и начелник биолошког одељења на Универзитету Лајола у Чикагу.

„Они који болују од рака треба прво да знају шта је рак. Не паничите. Истражите своје здравље. Као што нико не умире од скорбута, не можете ни од недостатка витамина Б17“, тврди он.

Савети доктора Манера за лечење канцера

Доктор Манер верује да је, пошто је по његовом мишљењу у питању само тежак недостатак витамина Б17, за лечење и превенцију рака сасвим довољно да сваког дана поједете 15 до 20 језгра из коштице кајсија. Наиме, он сматра да је лек за рак леатрил, једињење које се екстрахује из амигдалина – познатијег и као витамин Б17.

Такође, он саветује да треба да једете клице пшенице, за које се верује да су чудесни лек који спречава и лечи рак. Богате су течним кисеоником и леатрилом. Ове супстанце има и у коштицама јабука.

У својој књизи под називом „Смрт канцера“, др Манер тврди да је проценат излечења рака помоћу леатрила виша од 90 одсто, пише Урбанатурал.ин. Уједно наводи и листу намирница богатих витамином Б17 и тврди да ако га будете редовно уносили у довољним количинама, никада нећете морати да бринете да ли ћете добити ову опаку болест.

– Коштице и семенке воћа
јабуке, кајсије, брескве, крушке и суве шљиве (најбољи извор амигдалина)

– Вариво
кукуруз, пасуљ, клице сочива, грашак, пасуљ сорте Лима, боранија

– Орашасто воће
Горки бадем (најбогатији природни извор Б17), аустралијски (макадамски) орах, индијски бадем

– Бобичасто воће
црни дуд, боровница, аронија, купине, малине и јагоде

– Житарице
сусам и ланено семе, овсени гриз, јечам, тамни пиринач, пшенични гриз, просо, раж, хељда, шећерна трска

Витамин Б17 може се наћи и у пивском квасцу и месу бундеве.

Доктор упозорава на још један важан фактор ризика – хемикалије које доспевају у организам путем хране.

Обавезно водите рачуна да добро испрете руке након прања, као и судове након што их оперете течношћу. Ако вам на посуђу остану трагови хемикалија, када на њега ставите врућу храну или пиће, они ће упити отрове у себе и завршиће у вашем телу.

 

Извор: стил.курир.рс