Србија

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Или Вучић председнички кандидат, или цветна револуција

Надам се да ће овај пут бомбе изостати као део увођења демократије. Није нам потребна нова “цветна револуција“ у Србији – видели смо резултате, каже Бајатовић
Цео СПС је веома јасан и сматра да би, зарад јединственог наступа владајуће коалиције, кандидат на председничким изборима требало да буде Александар Вучић, изјавио је потпредседник СПС Душан Бајатовић. Он је додао да постоји јасна намера владајуће коалиције да се јединствено изађе на председничке изборе, а то значи да ће се наставити и њихов јединствен наступ у српском парламенту.
– Вучић ће најлакше објединити и помирити интересе свих коалиционих партнера. А моје лично мишљење је да је вероватноћа да се паралелно одрже и ванредни парламентарни избори веома мала – рекао је Бајатовић за Спутњик.
Коментаришући питање да је председник СПС Ивица Дачић изјавио да владајућа коалиција преговара о наставку сарадње са СНС-ом и шта то конкретно значи, Бајатовић каже:

– Власт у којој је и СПС премашила је 65 одсто подршке у парламенту, можда се приближимо и двотрећинској већини… У претходних пет година смо применили врло тешке економске мере, али смо задржали интегритет – пре свега по питању националног идентитета. То су веома важни фактори –

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да постоји јасна намера владајуће коалиције да се јединствено изађе на председничке изборе, а то значи да ће се наставити и њихов јединствен наступ у српском парламенту.

У том смислу, поставља се јасно питање – а шта ће нам уопште ванредни парламентарни избори – рекао је Бајатовић.

На питање зашто мисли да би кандидатура неког другог, а не Вучића, изазвала нестабилност, он каже да би свака странка, наравно, хтела да узме себи што више власти, али се у овом моменту треба окренути интересима Србије.

– Можда би у име демократије или демократске игре на председничким изборима требало да буде неки други кандидат, али шта то значи? То би нужно довело у питање финансијске токове, па и нестабилност курса динара – каже он.

Зарад игре демократије и унутрашњег сукоба и фрустрираног испољавања разних незадовољстава поново бисмо били на прагу некакве “цветне револуције”, а видимо какво је добро донела, како европским државама, тако и арапским, сматра Бајатовић.

– Надам се да ће овај пут бомбе изостати као део увођења демократије. Није нам потребна нова ”цветна револуција” у Србији – видели смо резултате – каже Бајатовић.

Говорећи о опозиционим кандидатима за председничке изборе, он каже да, колико види, они имају два кандидата.

– Чекају други круг, па ће трговати. Велика предност ове власти, морам то тако да кажем, јесте квалитет опозиције у Србији – наводи Бајатовић.

Он додаје да мисли да је циљ опозиције у Србији да понуди грађанима опцију која ће довести до разградње политичког интегритета и постигнуте економске стабилности

Извор: Telegraf.rs/Tanjug