Издвајамо Србија

ЕРДОГАН НАОРУЖАВА ТАЧИЈА: Ево шта даје све Приштини

Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Стручњаци за безбедност упозоравају на блиске везе турског председника и самозваних власти на Косову и Метохији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Турске Реџеп Ердоган главни је спонзор наоружавања војске такозване државе Косово којој је спреман да поклони авионе „Ф-16 Фалкон“, оклопна возила и тенкове.

Стручњаци за безбедност тврде да ће Ердоган преко премијера Албаније Едија Раме на све начине помоћи наоружавању Албанаца на Косову и Метохији.

Бивши начелник Катедре за безбедност Војне академије пуковник Милан Мијалковски каже да ће Турска наоружати Приштину као што је то урадила са Тираном.

– Извесно је да ће им наоружати копнене снаге, али ће им продати или поклонити и борбене авионе. Досад су већ на својим академија обучавали њихове војне пилоте, па је ово логичан корак даље. То није изненађење јер Ердоган као представник неоосманизма има велики интерес на Балкану – рекао је Мијалковски.
Стручњак за безбедност Божидар Спасић упозорава да ће Албанија куповати дупло више оружја од Турске које ће прослеђивати на Косово.

– Главни снабдевач биће Турска јер се Косово налази на њиховој „зеленој трансверзали“ до Сарајева и даље до Беча. Ердоган ће посебно наоружати копнене снаге борбеним возилима и тенковима. Албанија је и до сада давалао оружје Приштини, па је могуће да они већ имају тенкове – нагласио је Спасић.

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић тврди да се Ердоганова тенденција ка Косову и Балкану неће ту завршити.

– Осим Турске, Косово посебно помажу Албанија и Хрватска. Турци могу да им поклоне „Ф-16 Фалкон“ авионе. Морамо пазити јер Албанци не узимају оружје да би се сликали с њим – закључио је Галијашевић.

Извор:СрбијаДанас.цом/Српски телеграф