Издвајамо Регион

ИСПОВЕСТ ВЕТЕРАНА ХДЗ: Туђман је 1999. страствено бранио Тита

Фото: Јутјуб

Некадашњи ХДЗ-ов главни секретар Драго Крпина, рекао је да ХДЗ има око пола милиона лојалних бирача који за странку гласају без обзира каква она била и ко њоме владао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бившег шефа странке Иву Санадера оптужио је да је спроводио рачановску и месићевску политику обрачуна с мртвим Туђманом, а саборског заступника Милорада Пуповца да је суделовао у рату против Хрватске, али не с пушком у руци, него политичким средствима.

Крпина је препричао и једну анегдоту из 1999. године о томе како је први хрватски председник страствено бранио Јосипа Броза Тита.

„Сведок сам био 1999. једног дијалога председника Туђмана и Ивице Костовића тоеком којег се, у једној микро форми, одигравала цела хрватска национална драма двадесетог века. Ручали смо и Туђман је говорио о историјским Титовим заслугама. У једном тренутку, док је Туђман у заносу говорио о Титовим историјским заслугама, Костовић је спонтано лупио шаком по столу и рекао: ‘Председниче, па како то можете говорити, Тито је био обичан друмски разбојник’. Туђман је побјеснио на њега, тањири су скакали по столу и викао је: ‘Ништа ниси разумео, колико година имаш, какве си све школе завршио, а ништа не разумеш’. Свашта му је изговорио“, рекао је Крпина.

Извор:Јутарњи.хр