Православље

ИЗЛЕЧИТЕ СВЕ БОЛЕСТИ ОВОМ МОЛИТВОМ: Данашњи свеци чине чуда, обавезно урадите ЈЕДНУ ствар!

Фото: Pixabay.com
Брзо се прочуло да су чудотворци и људи из целог света су почели да долазе да се лече код њих.Српска црква и верници данас славе Светог Кира и Јована.
Ови чудотворци су живели крајем 3. и у 4. века. Нису били браћа, али су били браћа по духу и веровањима. Нису се раздвојили до смрти. Живот су провели у лечењу и помагању људима.

Кир је, по старим записима, прво живео у Александрији. Био је лекар и лечио је људе силом Христовом и лековима. Његов основни савет је био да се болесни моле и покајањем врате своје здравље

Када је Диоклецијан почео да прогони хришћање, Кир је отишао у Арабију где се замонашио. Брзо се прочуло да је чудотворац. Болесни из целог света су почели да долазе код њега и да траже помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ту је Кир упознао Јована. Он је био римски официр у Едеси. Дошао је да види Кира. Предање каже да је сусрет њих двојице био толико судбоносно јак, да, чим су угледали један другог, одмах су знали да њихови животи имају исту мисију.

Од тог дана се нису раздвајали. Живели су са монасима. Мирно и повучено.

Једног дана су чули да у граду Канопу војници муче жену и њене три ћерке само зато што су хиршћанке. Њих двојица су се одмах спаковали и кренули ка поменутом граду. Међутим, жена и ћерке у погубљени, а Кир и Јован су затворени чим су стигли у Канопу са том мислијом.

Заједно су убијени 311. године.

Хришћани верују да Кир и Јован и данас помажу болеснима. Мошти ова два свеца се сматрају чудотворним, а цркве чувају списе о њиховим невероватним излечењима људи.

Свети Кир и Јован сматрају се заштитницима братске љубави, пријатељства и искреног другарства. Верује се да ће они притећи у помоћ свим онима чије је пријатељство стављено на искушења. Ако је другарство искрено и право, Свети Кир и Јован ће помоћи и свака невоља ће бити превазиђена.

Верује се да ће они заштити све који се данас помоле.

Зато изговорите ове речи:

“Чудеса светих Твојих мученика, даровао си нам као стену необориву, Христе Боже: Њиховим молитвама разори савете злоречитих и оснажи жезал царства, као Једини Благ и Човекољубац.”

Извор: Telegraf.rs
Фото: pixabay.com