Издвајамо Србија

ИЗМЕНА ЗАКОНА: Ако путујете у БиХ, од данас важе нова правила у саобраћају!

Оно за шта до сада није било кажњавања, а то је намерно изазивање буке у саобраћају, примера ради, намерним шкрипањем гумама, од сада ће се кажњавати са 50 и 250 КМ (25 до 125 евра)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви који путују у Босну и Херцеговину, треба да знају да је на снази измењени закон о сигурности у саобраћају којм су предвиђене драконске новчане казне за прекршаје и да оне могу ићи и до 1.000 конвертибилних марака (500 евра).

Највећа казна прописана је за возаче који допуштену брзину прекораче за више од 30 километара на сат, као и за оне који возе у пијаном стању уз могућност да полиција процени колика ће казна бити, пише клиx.ба

Осим новчаних казни, они који буду имали преко 1,5 промила алкохол у крви биће задржани у полицијској станици док се не отрезне, што је максимално 12 сати.

Најоштрије санкције предвиђене су за вишеструке прекршитеље и све оне за које полиција процени да се безобзирно понашају у саобраћају.

Оно за шта до сада није било кажњавања, а то је намерно изазивање буке у саобраћају, примера ради, намерним шкрипањем гумама, од сада ће се кажњавати са 50 и 250 КМ (25 до 125 евра).

За старе прекршаје, попут, коришћења мобилног телефона у вожњи, или држања слушалица у ушима, као и за бициклисте који се не придржавају прописа, казне су пооштрене.

Држава БиХ донела је нове прописе у циљу сузбијања броја саобраћајних несрећа и смртних случајева услед лоше одржаваних и непрегледних путева.

Извор:Телеграф.рс /клиx.ба