Издвајамо Србија

ЈАКЕ РЕЧИ МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА: Имамо ајфон, а немамо за зубара!

– Радимо на себи и медитирамо – док кућа гори – казао је Матија

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Матија Бећковић је, након што је представницима манастира Милентија уручио прилог за обнову здања, који је прикупљен од прихода са предновогодишње, традиционалне поетске вечери “Вече са Матијом”, рекао веома занимљиве ствари.

– Јесте, донирали смо за ратну сирочад, за народне кухиње, за… Да не набрајам. Чини вам се да ничег нема, да је све пустиња. Ал’ кад се нешто мало мрдне, као и пустиња чим је ороси киша, покаже да је жива. Говорим о суграђанима, о људима.

Варка је да не постоје, и још је већа варка да је потреба за културом изумрла. Чим једну варницу у ту таму убациш – блесак људских очију одува мрак – каже Бећковић, преноси Блиц.

Бећковић је рекао да је култура и у срећнијим земљама резервисана за мали круг људи.

– Нама је то мало, хтели бисмо више, а веће је чудо што постоји било шта и било каква дилема око тога. Чудо је што се уопште копрцамо – каже Бећковић.

О стању у нашем друштву рекао је:

– Ушли смо у неку врсту спиритистичке сеансе. У погрешном тренутку. Радимо на себи и медитирамо – док кућа гори. Само да смо задовољни са собом, па ћемо бити помириени са свим и свачим. Учинити да други мисле да си срећан – то је једини важећи морал. Србија ради јогу на ивици провалије – рекао је Бећковић.

– Закаснили смо у процесу отуђења. Нисмо ускладили ниво отуђености са трендовима. Имамо ајфон, а немамо за зубара. Што и ми не бисмо били под искушењима под којима су сви – закључио је Матија.

Извор:Телеграф.рс