Издвајамо Србија

ЈАНКОВИЋ БИ ДА ОТЦЕПИ ВОЈВОДИНУ: Ево који су планови бившег заштитника грађана

Досовски кандидат за председника Саша Јанковић за коалиционог партнера изабрао Александра Оџића, шефа Војвођанске партије који се залаже за ‘републику Војводину’

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Досовски кандидат за председника Саша Јанковић изабрао је за једног од кључних коалиционих партнера Александра Оџића, шефа минорне сепаратистичке Војвођанске партије.

И вероватно ту ништа не би било чудно да се тај човек отворено не залаже за „републику Војводину“, а истовремено тражи укидање Републике Српске као ‘геноцидне творевине’!?!

Жели референдум

Оџић, који своје опасне планове и сепаратистичке идеје о комадању Србије шири по друштвеним мрежама, био је протеклог викенда један од главних говорника на Јанковићевом предизборном скупу у Хали спортова! Да скандал буде већи, Јанковић није ни покушао да се огради од србомрзачких и сепаратистичких идеја свог коалиционог партнера, већ је само поручио да „свако има права на ставове који нису законом забрањени“!?!

Александар Оџић, иначе, већ дуже време агитује за референдум о отцепљењу Војводине од Србије.
„Ако Република Српска покрене процес сецесије из БиХ, онда и Војводина треба да преиспита свој положај у будућој државној заједници са Србијом. Ако може једна геноцидна творевина као што је република шумска, може и европска Војводина. Референдум – Република“, само су неки од скандалозних Оџићевих објава на Твитеру.

И док Оџић јуче није одговарао на наше позиве, а Јанковић и даље одбија да говори за Информер, потпредседник СНС Милош Вучевић упозорава да је симптоматично то што Јанковића подржавају „најгори антисрби“.

– Замислите какву ће политику Јанковић водити ако, не дај Боже, буде изабран за председника уз подршку оних који хоће да растуре Србију. Срећа је што народ у целој Србији, па и у Војводини, види шта се иза брега ваља и што неће дозволити да нам ико разбија државу. Поготово то неће дозволити авантуристи попут Јанковића и његових сепаратистички настројених партнера – наглашава Вучевић.

Политички промашај

Владимир Пејић, директор агенције „Фактор плус“, оцењује да Јанковићу политички партнери који су склони контроверзама могу само да одмогну.

– Питање је колико Јанковић има користи од оваквих сарадника. Наравно, он не може да утиче на то ко ће га подржати, али свакако може на то ко ће учествовати у његовој кампањи и говорити на његовим предизборним митинзима и конвенцијама. А то што је као говорника изабрао Оџића, то је нешто што треба да нас брине… – истиче Пејић, додајући да можда Јанковић и Оџић не деле мишљење око свих питања, али очигледно имају неки заједнички именитељ који би требало да обелодане јавности

ХАОСУ У ОПОЗИЦИЈИ
Радуловић: Шуле, Тадић, Чеда и Чанак
треба да се склоне са политичке сцене!

Саша Радуловић, шеф покрета ДЈБ, позвао је јуче на истовремено одржавање председничких и парламентарних избора и позвао компромитоване лидере опозиције да се хитно повуку из политике!
– Драган Шутановац, Борис Тадић, Чедомир Јовановић, Ненад Чанак и цела пратећа гарнитура петооктобарских политичара нису део решења. Они су део проблема, а њихово учешће на предизборним скуповима води ка сигурном губитку избора. Морају да сиђу с политичке сцене и омогуће друштву да „продише“ – изјавио је Радуловић.

Извор:Информер.рс