Издвајамо Србија

ЈАНКОВИЋ: Прво што ћу да урадим као председник Србије, СМЕНИЋУ ВУЧИЋА ОДМАХ!

Ако победи на изборима каже да ће му први потез бити смена Александра Вучића са места координатора свих служби безбедности.
– Окосница мог програма садржана је у начелима нашег Устава- истакао је Јанковић и указао да су „све вредности из тих начела погажене, па инсистирање на њима личи на опозиционо деловање“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Председник мора да буде ослонац за друге органе и гарант грађанима да у земљи власт има држава, а не дружина узурпатора“, нагласио је Јанковић, додајући да је то суштина његовог програма. Према његовим речима, „председник мора да заштити грађане од неправедних, експлоататорских закона и неравноправности“.

– Мора да спречи да министарства и јавна предузећа буду партијске ћелије, војска преторијанска гарда, а полиција служба за заташкавање злочина“, предочио је Јанковић.

За актуелног председника Томислава Николића рекао је да је ћутао „гледајући само да њега нико не дира“, док је за Александра Вучића рекао да је „наставио процес подела који је почео много пре њега- али да није имао изговор ратова који је имао Милошевић. – Није имао ни слатку обланду привредног раста коју је имао Коштуница, ни Тадићев још увек виталан државни апарат- оценио је Јанковић.
– Зато су његови механизми данас тако понижавајући и брутални, жели да влада, а зна само да дели и свађа, не да спаја- рекао је Јанковић говорећи о Вучићу.

Додао је да би Вучић „хтео би нешто, а не зна како“ и истакао да је за то што хоће потребна држава, а не братија.

– Он не зна шта је држава- сматра Јанковић.

 

Извор: ФоНет