Србија

ЈЕРЕМИЋ: Вучић никоме не сме да изађе на црту

Председник ЦИРСД-а Вук Јеремић поручио је вечерас у Прибоју да Александар Вучић неће поднети оставку на место премијера због председничке кампање и да никоме до сада није смео да изађе на црту, па неће ни њему у ТВ дуелу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не очекујем да ће изаћи на телевизијски дуел. Он може да иде на телевизијске дуеле само када је нешто намештено, када се унапред добију питања и када је прекопута њега незаштићени новинар на кога се дере. То је део мучне сцене која траје већ пет година у Србији. Вучић никада никоме није изашао на црту на телевизији, неће ни мени“, рекао је Јеремић.

Јеремић је нагласио да је општина Прибој симбол неиспуњених обећања актуелне власти и да ће он на председничким изборима победити уколико грађани буду гласали срцем и стомаком.

„Или ће неко да упали светло и каже: Људи, ми у Србији најлошије живимо. Сви то знамо, али сви се плаше да то признају или гласно кажу. Ако ми постигнемо да на дан избора људи изађу и гласају срцем и из стомака ми ћемо овде победити са 80 одсто. Изгубимо ли у Прибоју, изгубићемо изборе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је указао да у Србији нигде није теже него у Прибоју, општини са највећом незапосленошћу у Србији, која према званичној статистици износи 75 одсто.

„Питање је времена када ће место које има толику стопу незапослености престати да постоји. Мислим да је ово место симбол неиспуњених обећања, ово место је жртвовано и ово је место којег се стиде сви он и који су обећања дали и због тога морамо нешто да променимо“, нагласио је Јеремић.

Јеремић се пре Прибоја обратио и грађанима Нове Вароши уз поруку да као председник Републике неће потписивати законе који се пишу за одређеног страног инвеститора.

„Нећу потписати такве законе макар то значило мој опозив у Скупштини Србије“, истакао је Јеремић и нагласио да се противи приватизацији Електропривреде Србије.

 

Извор: Danas.rs