Издвајамо Србија

ЈОВАНОВИЋ: Вучић кандидатуром жели да учврсти власт и потпуно порази демократске снаге!

Фото: Јутјуб

На једног кандидата власти мора се одговорити једним кандидатом грађанских снага у земљи, сматра лидер ЛДП

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да не подржава кандидатуру Александра Вучића на председничким изборима, јер сматра да Србији потребна председник који неће бити актер дневне политике. Он сматра да се “Вучић кандидује да би хомогенизовао владајућу коалицију, додатно учврстио власт у земљи и потпуно поразио демократске снаге”.

– Нисам изненађен Вучићевом кандидатуром, није било превише простора за било какву дилему. Јасно је какве су његове намере и ја се са тим не слажем – рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао на конференцији за новинаре да жели да на овим изборима Србија добије председника који ће бити ослонац власти када је таква врста подршке потребна и који ће бити способан да пружи подршку опозицији и политичким неистомишљеницима власти.

Он је оценио да се зато на једног кандидата власти мора одговорити једним кандидатом грађанских снага у земљи и да ће и даље чекати да му се јаве кандидати Вук Јеремић и Саша Јанковића и изјасне о његовом предлогу да се изабере један заједнички кандидат опозиције.

Јовановић, такође, наводи ће се ЛДП у наредном периоду свакако изјаснити о том питању, али да ће још сачекати.

Лидер ЛДП каже и да се он неће кандидовати на председничким изборима уколико се по том питању не постигне договор.

Извор:Телеграф.рс/Танјуг